Парламентът бламира ръководството на КФН | webcafe.bg
newscafe

Парламентът бламира ръководството на КФН

Webcafe
27.07.2017, 11:28 (обновена 27.07.2017, 11:42)
карина караиванова

Снимка: © minfin.bg

ГЕРБ не успя да прокара назначението на двамата нови зам.-председатели на Комисията за финансов надзор, предложени от Карина Караиванова.

Икономистът Румен Соколов и юристът Йордан Чомпалов получиха само 90 гласа "за", срещу 110 против и 15 въздържали се в пленарната зала. Освен опозиционните БСП, ДПС и "Воля", против предложенията гласуваха и депутати от "Обединените патриоти".

Двамата кандидати за заместници на Караиванова трябваше да наследят напусналия още през 2014 г. Николай Попов, отговарящ за "Надзор на инвестиционната дейност", и Ангел Джалнъзов, ръководител управление "Осигурителен надзор", чийто мандат изтече през същата година.

От заместник-председателите на КФН само Ралица Агайн, която отговаря за застрахователния надзор, е с редовен мандат. Владимир Савов, който беше избран за член на комисията през 2014 г., изпълнява вече три години дейността на ръководител на надзора на осигурителната дейност поради липсата на титуляр.

Нито дептуатите от ГЕРБ, нито председателят на КФН Карина Караиванова взеха думата по време на дебата преди гласуването, за да защитят двете номинации след провала на гласуването.

Oще: воля  герб  дпс  застрахователен надзор  карина караиванова  комисия за финансов надзор  кфн  надзор на инвестиционната дейност  обединени патриоти  осигурителен надзор 


Още от Плюс минус

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани