ИТ не разреши уволнението на жената на Яне Янев | webcafe.bg
newscafe

ИТ не разреши уволнението на жената на Яне Янев

Webcafe.bg
25.01.2016, 16:21 (обновена 25.01.2016, 16:42)
яне янев

Снимка: © БГНЕС

Съпругата на Яне Янев получи 3 от 34 точки на теста по правна подготовка

Инспекцията по труда отказа да разреши уволнението на съпругата на Яне Янев - Галя от Софийския градски съд.

Янева работи като съдебен помощник в СГС от март 2015 г., след като спечели конкурс, обявен в последните дни на мандата на Владимира Янева начело на съда.

При контролен тест за правна подготовка, проведен на 11 януари 2016 г. по инциатива на новия председател на СГС Калоян Топалов, обаче Янева е получила само 3 точки от възможни 34.

По информация на "Правен свят" Янева е в дълъг отпуск по болест, който е представен веднага след неуспешния тест. Удължаването на отпуска по болест е с краен срок до 19 февруари.

Инспекцията по труда не е разрешила и освобождаването от длъжност на Доника Лазарова - също съдебен помощник, получила 9 от 34 точки.

Лазарова е съпруга на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и дъщеря на бившия зам.-министър на вътрешните работи Камен Пенков.

Като майка на дете под 3-годишна възраст Лазарова се ползва със защита по Кодекса на труда, като тя може да бъде уволнена само с предварително разрешение на ИТ.

Oще: галя янева  главен секретар на мвр  инспекция по труда  кодекс на труда  мвр  ред законност и справедливост  рзс  светлозар лазаров  сгс  софийски градски съд  уволнение  яне янев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани