Делото срещу Бисеров - на поправителен | webcafe.bg
newscafe

Делото срещу Бисеров - на поправителен

Webcafe.bg
05.05.2015, 14:17 (обновена 05.05.2015, 17:05)
Христо Бисеров

Фалстарт за процеса срещу Христо Бисеров

Софийският градски съд е върнал делото за данъчни измами срещу Христо Бисеров в прокуратурата, съобщава "Де Факто".

Според информацията производството е прекратено заради нуждата от отстраняване на нарушения в обстоятелствената част на обвинителния акт. Решението на СГС може да се обжалва в седемдневен срок.

Прокурор по делото срещу бившия зам.-председател на 42-то Народно събрание е Боряна Бецова.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред БНР от Брюксел, че обвинението ще се съобрази с указанията на съда.

"Преценката дали трябва да се протестира е преценка на наблюдаващия прокурор, тя няма да бъде моя. Каквото и да прецени наблюдаващият прокурор, аз ще го подкрепя, но съм длъжен да кажа и още нещо - каквито и да е указания да ни бъдат дадени от съда, те ще бъдат изпълнени, но това дело ще влезе в съда, независимо от това какви указания се поставят пред нас. Ще изпълняваме тези указания, но обвинителен акт ще има", каза Цацаров, който в момента е в Брюксел за среща с еврокомисаря по правосъдието Вера Юрова.

Това е поредното знаково дело, в което съдът открива нарушения още при внасянето на обвинителния акт и го връща за доработване в прокуратурата.

Същото се случи при делото за незаконното подслушване в МВР, по което обвиняем беше Цветан Цветанов (завършило с оправдателна присъда); за бюлетините в Костинброд (оправдателна присъда на първа инстанция); за убийството на командоса Емил Шарков, по което подсъдим е Петко Петков от Лясковец (висящо на първа инстанция); делото срещу Гриша Ганчев и сина му за данъчни престъпления и закана за убийство и др.

Обвинението срещу Христо Бисеров беше внесено в съда преди месец. Той беше обвинен в три умишлени престъпления - избягване на данъчни задължения в особено големи размери, нарушение на Валутния закон заради липсата на декларация за сделки с валутни ценности, както и затаяване на истина при подаване на редовната си декларация пред Сметната палата по Закона за публичността на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности.

Спрямо Христо Бисеров е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция" в размер на 25 000 лева.

Междувременно съдът наложи запор върху част от имуществото на Бисеров и сина му Ивайло Главинков по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Бисеров има забрана да напуска пределите на страната.

 

Oще: банкова сметка  бисеров  боряна бецова  данъчни измами  дпс  народно събрание  нарушения  обвинение  обвинителен акт  прокуратура  прокурор  сгс  софийски градски съд  съд  христо бисеров  швейцария 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.