Кметът на Карлово с обвинение за злоупотреби | webcafe.bg
newscafe

Кметът на Карлово с обвинение за злоупотреби

Webcafe.bg, по БГНЕС
30.04.2015, 18:00 (обновена 30.04.2015, 18:31)
Емил Кабаиванов

Снимка: © tlaka.com

Кабаиванов е отдал целия спортен комплекс на град Баня срещу бъдеща дейност, но тя така и не е настъпила

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов е обвинен за злоупотреба с имущество, съобщи БГНЕС. Причина за обвинителния акт е сключен договор между община Карлово и фирмата на Христо Ковачки "Баня голф енд спа резорт", според който общината апортира целия спортен комплекс на град Баня срещу бъдеща дейност.

Въпреки договора за съвместна дейност, такава не се е случила и спортните имоти са занемарени, а градчето не може да ги използва.

На 10 юли 2007 година Общинският съвет на Карлово гласува устав в ущърб на общината, който две седмици по-късно е применен. Въпреки това кметът на Карлово подписва договор с фирмата на Ковачки по птрвия устав през септември същата година.

През 2009 година Пловдивският административен съд разваля договора между община Карлово и частното дружество "Баня голф енд спа резорт", но малко по-късно Върховният административен съд отменя решението с мотивите, че местната власт сама определя как да се разпорежда със собствеността си и актът за апортиране на имоти в смесеното дружество не подлежи на съдебен контрол.

Сред апортираните имоти, с които община Карлово и град Баня все още не могат да се разпореждат по силата на сключения договор, влизат спортният комплекс, хотелът, спортният полуинтернат и стадионът в град Баня, както и по-голямата част от общинските земи в съседното село Соколица. На практика това е почти цялата общинска собственост на Баня.

В Пловдивския съд има дело за несъстоятелност, заведено от НАП.

Към момента няма искане от Районната прокуратура кметът Емил Кабаиванов да бъде отстранен от длъжност, въпреки че днес е бил викан на разпит. Според Кабаиванов обвинението е несъстоятелно и е с цел той да бъде принуден да се откаже от участие местни избори.

Емил Кабаиванов е кмет на Карлово за втори мандат - от 2003 до 2007 г. и от 2011 г. насам. На 15 юли 2012 г. беше избран за лидер на СДС, но напусна поста след изборната загуба през 2013 година.

Oще: град баня  емил кабаиванов  злоупотреби  кабаиванов  карлово  кметът на карлово  местна власт  обвинение  общинска власт  съд  христо ковачки 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.03.2014, 15:47

1 Алилуйщина | 01.05.201500:11

Кабаиванов може да е всякакъв, но тук атаката е за това:
"Кaрловският кмет Емил Кабаиванов обжалва решението на Окръжен съд Пловдив, с което джамията се дава на Главното мюфтийство. Той написа и писмо до мюфтийството с искане да оттегли съдебния иск за придобиване на Куршум джамия."
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани