Сделки за жълти стотинки с общински имоти в Пазарджик | webcafe.bg
newscafe

Сделки за жълти стотинки с общински имоти в Пазарджик

Webcafe.bg
23.04.2015, 09:31 (обновена 23.04.2015, 09:59)
Тодор Попов  - кмет на Община Пазарджик

Снимка: © Община Пазарджик

Кметът Тодор Попов твърди, че не е извършил нищо нередно

Общински съветници от Пазарджик съобщиха за над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки, сключени между 2007 г. до края на 2014 г. Румен Петков от БСП и Тодор Георгиев от ГЕРБ съобщиха пред bTV, че многократно са разглеждани редица сделки с извънпазарни начални цени и с един участник, които „създават съмнения и предпоставки за недобри практики".

Твърденията им са по повод разследването на bTV за кмета Тодор Попов, който живее в имение за 1.5 милиона лева с фитнес, изкуствена река и разполага с отделна къща за гости.

Георгиев попита защо след като този имот в село Паталеница е строен поне година и половина, институциите не са реагирали. „Къде е била държавата през тези година и половина, когато са подавани празни декларации", поиска да знае още той.

В декларацията си пред Сметната палата кметът Попов е написал, че няма нищо за деклариране. Той твърди, че луксозната му къща струва не повече от 300 000 лева, спечелени с честен труд от семейството му. Съпругата му има фирма, а неговата заплата като градоначалник е 2000 лв.

Двамата съветници отбелязаха, че пред Общинския съвет на Пазарджик не е бил поставян въпросът за имотите на кмета Тодор Попов. Той призова НАП и Сметната палата установят дали кметът е декларирал имот в с. Црънча.

„За да бъде обявен за най-добрия кмет - значи има защо. Някои, които загубиха кметски пост, са много недоволни, затова има такава злост", коментира известният адвокат Хари Харалампиев, който е председател на Общинския съвет в Пазарджик.

Той допълни, че не е бил в селския имот на кмета и не е негова работа да знае откъде той има средства за него.

Общината е в остър финансов дефицит, който продължава вече няколко години. Общите дългове надхвърлят 30 млн. лева при собствени приходи 20-22 млн. лева.

Oще: бсп  герб  кмет на пазарджик  къща на тодор попов  нап  пазарджик  тодор георгиев  топор попов  хари харалампиев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани