Борисов с Facebook - коментар за новия дълг | webcafe.bg
newscafe

Борисов с Facebook - коментар за новия дълг

Webcafe.bg
25.02.2015, 18:35 (обновена 25.02.2015, 18:46)
Бойко Борисов

РБ, РБ, ДПС, АБВ и БДЦ одобриха споразумението

Премиерът Бойко Борисов коментира приетото от парламента споразумение за емисия на нов дълг от 16 млрд. лв. по станалия обичаен в последно време начин - статус във Facebook, с който призова партиите да се въздържат от популизъм и изрази увереност в способностите на реформаторското мнозинство.

С днешната ратификация не поемаме и лев нов дълг, написа Борисов, след което напомни, че предишното правителство на Пламен Орешарски е вдигало дефицита: „След като сме приели да има дефицит, днес се налага всички да плащаме сметката. Държа всички да знаят, че правителството полага неимоверни усилия да събере повече пари и резултатите вече се виждат".

„Благодаря на всички парламентарни групи, на всеки един от депутатите, който с гласа си подкрепи споразумението за консултантски услуги при управлението на държавния дълг. Този акт не беше подкрепа към ГЕРБ и управляващите, а акт за стабилност на държавата.

Борисов пише, че дефицитът е 2,5 млрд. лв. „Обществото очаква от нас стабилност и реформи, затова нека си свършим работата. Призовавам всички, когато става дума за национални приоритети, да надмогнем тесния партиен популизъм и да се държим отговорно", призова той.

Миналата седмица гласуването пропадна заради АБВ и Патриотичния фронт, които не бяха убедени от финансовия министър Владислав Горанов. Днес зад ратификацията застанаха всички партии, без БСП и „Атака".

Владислав Горанов обясни, че 12 милиарда лева са нужни за обслужване на стари дългове, а останалите 4 милиарда лева са за покриване на бюджетния дефицит до 2017 г. Коалиционните партньори обаче поискаха повече разчети и инвестиционна програма в замяна на заема.

„Приемам критиките, че може би в началото не комуникирахме по най-правилния начин ратификацията, заради това и отложихме с една седмица гласуването. Радвам се, че днес информационната неяснота беше преодоляна", коментира Борисов.


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

4 Борката | 26.02.201508:40

За мен това е национално предателство.Забележете,че управляващите не говорят за реформи в държавния сектор,няма електронно правителство, няма хоризонт за отдаване на концесии, няма гъвкавост в данъчното събиране,няма повишаване на събираемосттта на данъците.
Честито на престъпниците в парламента.
Ето защо никога не гласувам Удивителна
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

3 Rowan | 26.02.201507:45

Тиквата е спокоен и може да прави всичко. Щом Южен поток падна в кереча и джамия на вр. Шипка да се вдигне или пък Корана да се приеме за задължителен в училищата, в България протести няма да има. Този дълг е хубав пример да стане ясно, колко сме манипулирани и подвластни на УСА пропагандната мрежа. НПО-тата мълчат, медиите са толерантни, ЕРП-тата не направиха гаф със сметките – дългът минава. Въпроси?

А Тиквата можеше да спести на народа поне едни избори и година управление на БСП/ДПС, ако още тогава беше послушал УСА…
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

2 Dox | 25.02.201522:57

Нищо не разбират, Пуебло-о-о-о - нито тиквата, нито шараните. Всъщност, по-голям шаран от тиквата няма, така че може да си говорим само за шарани.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.05.2014, 02:00

1 puebloto | 25.02.201522:52

конграчуFUCKNлейшънс Удивителна
надявам се ,че тиквата и ШАРАНИТЕ,разбират какво им се казва....
   

оценка

+2 -0