Румяна Бъчварова поема междукоалиционните отношения | webcafe.bg
newscafe

Румяна Бъчварова поема междукоалиционните отношения

Webcafe.bg, БНР
18.01.2015, 18:02 (обновена 18.01.2015, 18:14)
Радан Кънев от РБ и Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ

Управляващите създадоха Съвет за развитие към Министерския съвет, където ще се координират дейтвията на коалиционните партньори и ще се обсъждат спорните въпроси в коалицията

Вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова, която утре ще представи подробно своите виждания за промени в работата на администрацията, обясни в интервю пред БНР, че е нужно да се промени маниерът на работа на администрацията, която в над половината от случаите обслужва сама себе си, а гражданите са в ролята на посредници между чиновниците.

Тя смята, че намаляването на числеността на администрацията е необходимо, но ще дойде в резултат от оптимизирането на работата, и не трябва да бъде самоцел.

Бъчварова каза още, че миналата седмица е бил конституиран нов орган - Съветът за развитие към Министерския съвет. Чрез него ще бъдат обсъждани всички спорни въпроси в управляващата коалиция, както и решенията, свързани със стратегическото развитие на страната.

"Това е орган, в който, на територията на правителството, двете власти си взаимодействат, за да могат да бъдат взети решенията", обобщи Бъчварова, която ще бъде начело на новия съвет.

В него ще участват вицепремиерите, министрите и представителите на ръководствата на парламентарните групи. При необходимост ще присъстват и представители на ресорните парламентарни комисии.

Тя допълни, че се надява там да се провеждат дискусиите, които иначе текат по медиите.

Oще: вицепремиер по коалиционна политика и държавна администрация  румяна бъчварова  съвет за развитие към министерски съвет 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани