Още четирима депутати напуснаха Бареков | webcafe.bg
newscafe

Още четирима депутати напуснаха Бареков

Webcafe.bg
29.12.2014, 13:34 (обновена 29.12.2014, 13:40)
Днес, 3 ноември, президентът проведе консултации с представителите на парламентарната група на Български демократичен център (БДЦ).

От пресцентъра на парламентарната група обявиха, че Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров остават част от БДЦ

Четирима депутати от парламентарната група Български демократичен център напуснаха ББЦ и всички заемани от тях длъжности в партията на Николай Бареков. От парламентарната група обявиха, че Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров остават част от БДЦ.

Уточнява се, че четиримата си тръгват от ББЦ доброволно, по реда на чл. 11, ал.1 от устава на партията. „Оставам в групата, защото съм поел ангажимент към избирателите си в област Пазарджик - ще работя, за да изпълня обещанията, които дадох. В групата на БДЦ сме се събрали единомишленици и имаме да свършим много работа", казва Христо Тодоров.

В декларация с мотивите за напускане на партията се изтъква поведението на Николай Бареков и променливите му мнения. „Смятаме, че личните битки, внезапните промени в настроението и възгледите на господин Бареков, пречат на това да бъдем истински полезни на избирателите си, защото това не дава възможност да изработваме единни позиции и е в нарушение на правилника за работа на парламентарната група", заявяват двама от напусналите в декларация. Това пречело на изработването на политики и ясна позиция.

В декларацията се говори и за натиск върху народните представители, което пречело ББЦ да се превърне в нормален политически субект. Сред аргументите за напускане на партията са и липсата на разграничаване на нивата в политиката и отношенията с партньорите.

„Едно е да си депутат, друго е да си депутат в Европейския парламент, а съвсем трето е да си и председател на партия, която е коалиционен партньор в парламентарна група. Последното предполага съобразяване с интересите на партньорите в интерес на постигането на общите цели", се посочва в декларацията.

Преди Коледа парламентарната група се разграничи от Николай Бареков и определи всички негови изказвания за лични мнения, а групата се сдоби с нов официален говорител - Любен Дилов-син. Бареков пък напусна коалицията от партии, с която ББЦ влезе в парламента.

Малко по-рано ББЦ напусна и обявеният от Бареков за идеален вътрешен министър - Росен Петров.

Oще: бареков  ббц  бдц  българия без цензура  български демократичен център  депутати  коалиция от партии  народно събрание  николай бареков  партии 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани