Дончев: ОИК носи отговорност за заключените в "Арена Армеец" | webcafe.bg
newscafe

Дончев: ОИК носи отговорност за заключените в "Арена Армеец"

Webcafe.bg
30.10.2015, 09:30 (обновена 30.10.2015, 10:10)
Томислав Дончев

Вицепремиерът се извини на заключените хора, макар че никой от МС не бил виновен за "ада" в залата

Вицепремиерът Томислав Дончев се извини на хората, държани в продължение на 50 часа под ключ в "Арена Армеец" в деня след изборите, въпреки че, по думите му, "не аз съм заключил тези хора".

"Поне някой трябваше да им се извини", заяви той пред Нова Телевизия. "Че няма виновен е ясно - в България никога няма никой виновен. По-притеснителното е друго: че три или четири дни никой не се извини на тези хора".

Дончев каза, че подозира, че заключването е станало по инициатива на "онзи, който организира процеса в залата".

"Министерски съвет отговаря за възлагането на печатането на бюлетините, изборните книжа, възлагаме броенето на резултатите, отговаряме за охраната на помещенията и охраната на транспортирането на бюлетините. Останалото е отговорност на съответните изборни администрации", уточни той.

Дончев смята, че отговорността за заключените граждани е на ОИК:

"Подозирам, че ОИК е дала разпореждане на полицията да бъдат заключени хората в залата".

"Искам да им се извиня, въпреки че от понеделник сутринта МС призоваваше и после молеше те да бъдат освободени", заяви Дончев.

"Това, което се случи в "Арена Армеец", е не само проблем, а е позор, който не бива да се повтаря", смята вицепремиерът, който преди 4 дни беше сред първите, съобщили фалшивата новина за "спонтанен аборт" идващ "от ада в "Арена Армеец". Впоследствие се оказа, че спонтанен аборт няма.

"Влезли сме в една технология на прехвърляне на вината на другия. Няма нито един виновен".

"Зародишът на проблема" по думите на Томислав Дончев, е в законодателството, по което са се провеждали изборите, в грешните решения, взети още в края на август и в лошата организация на изборния процес в София.

Вицепремиерът определи липсата на отчетени преференции, като немърлива работа на секционните избирателни комисии.

Oще: арена армеец  вицепремиер томислав дончев  избирателна комисия  избори  изборна нощ  изборни резултати  мвр  оик  томислав дончев  цик 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани