Плевнелиев призова към здрав разум и реформи | webcafe.bg
newscafe

Плевнелиев призова към здрав разум и реформи

Webcafe.bg
01.01.2015, 10:22 (обновена 01.01.2015, 10:30)
Росен Плевнелиев

Снимка: © webcafe.bg

Постигането на добър стандарт на живот не става бързо и лесно, каза Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев призова в новогодишната си реч политиците да проявят здрав разум и да оправдаят очакванията на гражданите за стабилност и развитие.

"Да решават кризите, а не да ги задълбочават. Да търсят съгласие и резултати по националните приоритети. Единственият път напред е да решаваме проблемите си, а не да ги отлагаме. Трябва да има кураж за извършване на реформите, защото отказът от тях е най-прекият път към нестабилност", каза Плевнелиев.

Той изтъкна извънредните избори и нестихващите вътрешни и международни кризи като част от трудностите на изминалата година. "Сполетяха ни тежки природни бедствия и инциденти - невинни хора загинаха, хиляди загубиха домовете си", каза президентът. Той изрази задоволството си от това, че българите не са останали безразлични към болката на сънародниците си, изпаднали в беда. „Хората отделиха от малкото, което имат, в съпричастност към бедстващите, социално слабите и бежанците", каза той.

Плевнелиев говори и за онези българи, които живеят под прага на бедността и посочи, че всички те заслужено очакват от държавата солидарност и подкрепа. "Не бива да се самозаблуждаваме, че постигането на добър стандарт на живот става бързо и лесно, особено в период на световна криза", каза Плевнелиев.

„Без мерки за подобряване на бизнес средата, за инвестиции и предприемачество, за образование и просветеност, за модернизация и ефективност, и без добро управление на публичния ресурс, ще изостанем още повече", посочи държавният глава в новогодишната си реч.

Oще: нова година  новогодишна реч  плевлениев  президент  реч на президента  росен плевнелиев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.07.2011, 13:27

1 Павел Ангелов-Пулиев | 01.01.201512:22

Откровено противни бяха клиповете на Господари на ефира по Нова телевизия в предаването им в новогодишната нощ, когато се подиграваха по недопустим начин с Президента Плевнелиев. Подобен език държат и други "врагове" на Президента, особено Кеворк Кеворкян и Георги Атанасов от "Уикенд". В техните материали личи, освен донякъде допустима критика, изразявана с обидни квалификации и някаква ЛИЧНА ОМРАЗА (!?) Защо ли? Да не би Плевнелиев да е засегнал техни лични интереси? Иначе е ясно, че тези обидни материали са подкрепени със материални подбудители- иначе е необяснимо. Президентът е избран от ЦЕЛИЯ народ и по този начин се обижда косвено и този народ!
Подобни обидни епитети и квалификации подлежат на съд от всеки обикновен човек! Защо се търпят от обществото?
   

оценка

+0 -2

Най-коментирани