Кабинетът създава ново антикорупционно звено | webcafe.bg
newscafe

Кабинетът създава ново антикорупционно звено

Webcafe.bg
27.05.2015, 08:08 (обновена 27.05.2015, 08:11)
министерски съвет

Снимка: © webcafe.bg

Съветът по антикорупционни политики е част от стратегията на Меглена Кунева

Ново звено за борба с корупцията влиза на дневен ред в работата на Министерски съвет. Създаването на Национален съвет по антикорупционни политики ще бъде гласувано на днешното заседание на кабинета.

Структурата е елемент от антикорупционната система по идея на вицепремиера Меглена Кунева, която се очаква да оглави съвета.

Основните функции на Националния съвет ще е да координира разработването и актуализирането на проекти на стратегии, програми и планове в областта на превенцията и противодействието на корупцията. Той ще следи изпълнението на приетите документи и ще организира независими външни оценки на изпълнението им. Съветът ще може да предлага на премиера да възлага проверки на Главния инспекторат към Министерския съвет.

Предвижда се и създаването на единен антикорупционен орган, който да обедини функциите на БОРКОР, Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси и отдел от Сметната палата.

Oще: борба с корупцията  главен инспекторат  конфликт на интереси  меглена кунева  министерски съвет  съвет по антикорупционни политики 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани