НАП наложи запор на БТК и още 5 компании | webcafe.bg
newscafe

НАП наложи запор на БТК и още 5 компании

Webcafe.bg, "Труд"
28.03.2015, 10:36 (обновена 28.03.2015, 10:53)
Централата на Виваком в сградата на Хермес Парк на Цариградско шосе в София

Снимка: © skyscrapercity.com

НАП запорираха БТК, "Дунарит", "Авионамс", "ГАРБ", "НУРТС", "Фърст диджитал"

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор върху акции и дялове в шест предприятия на КТБ, съобщава в-к "Труд", позовавайки се на свои източници.

Шестте предприятия са БТК, "Дунарит", "Авионамс", "ГАРБ", "НУРТС" и "Фърст диджитал". За тях белгийският гражданин Пиер Луврие заяви преди няколко дни, че ги е купил чрез фирмата си Luxembourg Investment Company 33 (LIC33) от Цветан Василев.

Той каза, че е платил за дяловете в преприятията 1 евро и е обещал да плати дълговете им от около 900 млн. евро към Корпоративна търговска банка (КТБ).

Според "Труд" от НАП са потвърдили запора, като са посочили, че той обхваща и шестте фирми.

"На всяка от фирмите, за които са налице законовите основания, са наложени обезпечителните мерки", бил фициалният отговор на НАП, според изданието.

Според юристи, Данъчно-процесуалният кодекс позволява на данъчните да налагат такъв запор, когато има вероятност с акциите и дяловете да се извърши сделка, при която продавачът да не внесе данък в бюджета.

Запорът, направен от НАП, не позволява акции и дялове от тези предприятия да се продават, залагат като обезпечение, наемат или с тях да се извършват всякакви други действия.

В същото време запорът върху разпоредителни сделки няма да попречи на самите предприятия да продължат да работят нормално.

Oще: авионамс  бтк  гарб  дунарит  ктб  нап  нуртс  пиер луврие  труд  фърст диджитал  цветан василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани