И кметът на Белово стана "клиент на прокуратурата" | webcafe.bg
newscafe

И кметът на Белово стана "клиент на прокуратурата"

Webcafe.bg
09.06.2015, 16:49 (обновена 09.06.2015, 17:04)
кметът на белово костадин варев

Снимка: © бтв

Костадин Варев беше избран за кмет през 2011 г. като кандидат на партия "Гергьовден". Преди да оглави общинската администрация, Варев е бил два мандата председател на Общинския съвет на Белово от ВМРО.

Кметът на Белово Костадин Варев получи три обвинения от прокуратурата за предполагаеми престъпления, извършени през последната една година.

Срещу Варев са образувани досъдебни производства за съставяне на официални документи с невярно съдържание, престъпление по служба и съзнателно нанасяне на вреда на община Белово заради договор за покупко-продажба на земя с частна фирма.

По първото производство е привлечена и Анета Кечева, началник на Общинска служба "Земеделие" в гр. Септември. Става въпрос за съставяне на констативни протоколи за начина на трайно ползване на общо 222 имота в землищата на Белово и съседни села, които са описани като "изоставена орна земя", "нива", "затревена нива", а всъщност са били мери и пасища.

Второто разследване срещу кмета е за нарушаване на служебните задължения, заради искането за промяна в характера на 150 броя имоти в землището на община Белово. Според прокуратурата кметът го е сторил с цел да набави облага за себе си и за "Българско земеделско производство" ООД, гр. София, вследствие на което са настъпили значителни вредни последици за общината.

Варев е обвинен и за това, че съзнателно е сключил неизгодни сделки със същото дружество, като е продал общински имоти не по пазарна цена, която към момента на извършването е била значително по-висока.

Обвиненията на прокуратурата идват месец след като бТВ излъчи репортаж, показващ скандалните имотни сделки, които създават монополна собственост върху пасищата и затрудняват местните животновъди заради високите такси за ползване.

Костадин Варев беше избран за кмет през 2011 г. като кандидат на партия "Гергьовден". Преди да оглави общинската администрация, Варев е бил два мандата председател на Общинския съвет на Белово от ВМРО.

Oще: вредни последици  документи с невярно съдържание  държавно обвинение  костадин варев  обвинение  облага  престъпление по служба  продажба на земи  прокуратура  разследване 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани