Румяна Бъчварова намери заместник на Георги Костов | webcafe.bg
newscafe

Румяна Бъчварова намери заместник на Георги Костов

Webcafe.bg
15.05.2015, 18:06 (обновена 15.05.2015, 18:13)
Румяна Бъчварова

Снимка: © Webcafe.bg

Румяна Бъчварова назначи заместник на главния секретар на МВР Георги Костов

Вицепремиерът Румяна Бъчварова назначи гл. комисар Георги Арабаджиев за заместник-главен секретар на МВР.

Заповедта за назначението на Арабаджиев беше обявена днес от главния секретар Георги Костов, по време на националното съвещание на ръководния състав на МВР.

Длъжността "зам.-главен серкетар на МВР" е под контрола на министъра на вътрешните работи за разлика от титулярния професионален ръководител, назначаван от президента по предложение на Министерски съвет.

През последните години постът стоеше вакантен - до ноември 2014 г., когато тогавашният вътрешен министър Веселин Вучков назначи Георги Костов за заместник на Светлозар Лазаров с изричното обяснение, че няма доверие на главния си секретар. След рокадите през март Вучков напусна МВР, а Костов зае мястото на подалия оставка Лазаров.

Засега няма информация каква част от функциите на главния секретар ще бъдат делегирани на новия заместник.

Кой е Георги Арабаджиев

До момента Георги Арабаджиев изпълняваше длъжността зам.-директор на ГД "Национална полиция".

Завършил е специалност „Право" в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски" и специалност „Икономика" в УНСС.

Кариерата му в МВР започва през 1999 г., като започва работа на длъжност "разузнавач 3-та степен" в сектор "Икономическа полиция" в СДВР.

От 2007 г. заема длъжността началник сектор "Противодействие на корупцията в бюджетните организации" в Главна дирекция "Криминална полиция".

На 15.03.2010г. е назначен на длъжност заместник-директор на ГД "Криминална полиция" , а от 02.07.2012 г. - на длъжност заместник-директор ГД "Национална полиция".

Назначен е за зам.-директор на ГД "Криминална полиция" и директор на дирекция "Разследване" в ГД "Национална полиция" в края на юли 2014 г. - в последните дни на работа на Цветлин Йовчев като министър на вътрешните работи.

Георги Арабаджиев има специализация в Европейската служба за борба с измамите "OLAF" - Брюксел, и в Школата на италианската финансова полиция "Guardia di finanza" Рим, Италия.

Oще: веселин вучков  георги арабаджиев  георги костов  главен секретар на мвр  заместник главен секретар  икономическа полиция  мвр  министерство на вътрешните работи  национална полиция  полиция  професионално ръководство на мвр  светлозар лазаров  финанси 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

2 pepe | 15.05.201521:53

А каква трябва да е? Полицай?
Случайно да си чувал, че в целия демократичен свят постовете на министри на силовите министерства са политически, а не професионални и никога не се заемат от хора "под пагон"?
Всъщност е недопустимо /в някой демократични страни е забранено със закон или по конституция/ политически пост да се заема от човек "под пагон", тъй като той е част от командна верига, волята му не е свободна и т.н.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

1 Rowan | 15.05.201518:56

Усещате ли, къде е сбърканото в държавата? Да помогна – те това казва Уикито за министър Бъчварова:

„Родена е на 13 март 1959 г. в град Шипка, България[1]. Тя е дъщеря на Генчо Бъчваров - последния главен редактор на вестник “Отечествен фронт”[2].
Нейният съпруг Орлин Филев е сред създателите на в. „Стандарт“, ръководил е също публицистиката в БНТ[3]. Има дъщеря и син[1].

Професионална кариера

Завършва Софийския държавен университет със специалност „Социология“. Управителка на социологическата агенция Market & Media Links („Маркет линкс“). Притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар[1]. Авторка и участничка в проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение. Владее английски език или го изучава в момента[4].

Политическа кариера

В края на юли 2009 г. е назначена за началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов[1][5]. Избрана е за народен представител през 2014 г.
От 7 ноември 2014 г. е заместник министър-председател на България по коалиционната политика и държавната администрация във второто правителство на Бойко Борисов. На 11 март 2015 г. Бъчварова е избрана от Народното събрание за министър на вътрешните работи[6], след като на 5 март министър-председателят Борисов предлага кандидатурата ѝ за този пост.“

С други думи, професионалистите са подчинени на социолози, ПР-и, и прочее нищолози, но с потекло и връзки. Министърката хабер си няма от това, що е то полиция и има ли тя почва у нас, но за сметка на това има солиден стаж в промиване на общественото съзнание. То като гледам й е наследствена професия…
   

оценка

+0 -0