Москов обеща санкции при отказ от оказване на спешна помощ | webcafe.bg
newscafe

Москов обеща санкции при отказ от оказване на спешна помощ

Webcafe.bg
15.05.2015, 13:16 (обновена 15.05.2015, 13:18)
линейка

Ако има отказ от оказване на спешна медицинска помощ, санкциите ще бъдат моментални

Ако има отказ от оказване на спешна медицинска помощ, санкциите ще бъдат моментални. Това обеща министърът на здравеопазването Петър Москов по време на парламентарния контрол. Той допълни, че Министерството на здравеопазването не разполага с информация за лечебно заведение, неоказало спешна помощ.

В София имаше 10-12 екипа на разположение, оказващи спешна помощ, сега вече има 24-27 екипа в Центъра за спешна медицинска помощ София-град, уточни министърът. Гарантирам, че всяка една от промените, била на законодателно ниво, била като предложение за промяна в законите, е в полза на пациентите, обяви Петър Москов.

"Аз защитавам това, че пациентът, който в момента е като в джунгла, пуснат между различни институции, които са самостоятелни - едни били на печалба, други на загуба, трябва да получи комплексна услуга. Решението е в обединението на дейностите в рамките на многопрофилните болници. Няма закриване, намаляване на дейността, икономия, а промяна, обединение с цел пациентът да може да получава комплексна услуга, а не да се лута с епикризи от едната до другата болница", подчерта министърът.

Той бе категоричен, че в нито един законопроект няма записано закриване на болници.

 

Oще: болница  болници  бърза помощ  здравеопазване  петър москов  спешна помош 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани