Сидеров отказва ръководни постове в НС | webcafe.bg
newscafe

Сидеров отказва ръководни постове в НС

Webcafe.bg
05.12.2014, 11:23 (обновена 05.12.2014, 11:28)
Волен Сидеров

ПГ на "Атака" беше единствената група без председателско място при формирането на комисии, за сметка на това има 5 позиции на зам.-председатели.

Председателят на "Атака" Волен Сидеров е поискал да бъде освободен от зам.-председателската позиция в Комисията по външна политика.

Сидеров твърди, че колегите му от парламентарната група на "Атака" са го предложили за поста в негово отсъствие, като той не е давал съгласието си за подобен акт.

От партията съобщават, че Сидеров категорично отказвал да заема ръководни постове при сегашната конфигурация на Народното събрание.

Председателят на "Атака" беше избран за зам.-председател на Външната комисия на 28 ноември, когато Народното събрание най-после формира състава на 22-те ресорни комисии - след повече от 1 месец консултации между осемте парламентарни групи за разпределение на ръководните постове.

Заради забавянето с оформянето на комисиите огромната част от внесените законопроекти не можеха да бъдат разгледани и гласувани по процедурни причини.

ПГ на "Атака" беше единствената група без председателско място при формирането на комисии.

Нейни представители, обаче, заеха позиции на зам.-председатели в пет комисии - Волен Сидеров в Комисията по външна политика, Десислав Чуколов в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред + Комисията по социална политика, Любомир Владимиров в Комисията по икономическа политика и Калина Балабанова в Комисията за борба с корупцията, конфликта на интереси и парламентарна етика.

До момента няма информация дали Чуколов, Владимиров и Балабанова ще последват примера на партийния си председател.

Oще: атака  волен сидеров  външна политика  комисия  пг на атака 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.