Христо Иванов отстрани още един синдик | webcafe.bg
newscafe

Христо Иванов отстрани още един синдик

Webcafe
02.10.2015, 17:22 (обновена 02.10.2015, 17:34)
 Христо Иванов

Даниела Куцева е вторият синдик, за който министър Христо Иванов издава заповед за заличаване от списъка заради извършени нарушения

Още един синдик е отстранен със заповед на министъра на правосъдието Христо Иванов, съобщиха от МП.

Заради извършени сериозни нарушения министърът изключил Даниела Куцева от списъка на хората, които могат да бъдат назначавани за синдици в производството по несъстоятелност по Търговския закон. Заповедта подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.

В края на 2014 г. от МП обявиха че ще бъде направена цялостна проверка на дейността на синдиците в страната. Поводът бяха открити нарушения във връзка с дейността на съдията от Търговското отделение на Софийския градски съд Румяна Ченалова по дела за несъстоятелност.

Заповедта за отстраняването на Даниела Куцева е в резултат на проверка на Инспектората на министъра на правосъдието започнала след сигнал на управителите на "Технологичен център - Институт по микроелектроника" АД (ТЦ-ИМЕ АД), свързван с мажоритарния собственик на банка КТБ. Сигналът срещу Куцева е в качеството й на временен синдик, назначен от Софийския градски съд (СГС).

Проверката на работата на Куцева като временен синдик на ТЦ-ИМЕ АД е установила редица нарушения и превишаване на права. През юни 2014 г., ден преди да встъпи в длъжност и без все още да притежава качеството на временен синдик тя е сключила договор за охрана от името на дружеството, без да има право да сключва договори.

При това сключеният от нея договор за охрана на офиса на дружеството е бил неизгоден, а
охранителната фирма е "Делта гард" ООД - същата, която нашумя от предишен случай на превишаване на права от временен синдик по същата схема.

През август 2014 г. Окръжният съд - Варна освобождава Куцева като синдик по друго търговско дело с мотив, че тя не е изпълнявала задълженията си и с действията си е застрашила интересите на кредитора или длъжника. Скоро след това Куцева е била освободена като синдик и по друго търговско дело в ОС - Варна, пак потвърдено от Апелативния съд -Варна.

Даниела Куцева е вторият синдик, за който министър Иванов издава заповед за заличаване от списъка заради извършени нарушения. На 12 януари той нареди изключването на Панайот Велков.

Oще: даниела куцева  ктб  нарушения  панайот велков  проверка  сгс  синдик  синдици  тц-име ад 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани