Предколедно кабинетът даде над 1 млн. лв. за алеи в Банкя | webcafe.bg
newscafe

Предколедно кабинетът даде над 1 млн. лв. за алеи в Банкя

Webcafe.bg
22.12.2014, 15:21 (обновена 22.12.2014, 15:37)
Бойко Борисов

Министерства и общини ще получат допълнително пари преди Коледа

Предколедно кабинетът отпусна извънредно 67.5 милиона лева допълнителни трансфери за обезщетения и инфраструктура. Средствата идват от преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Най-много допълнителни средства ще бъдат отпуснати за текуща издръжка и обезщетения в МВР - 30 милиона лева. Министерството на отбраната ще получи 10 милиона лева, с които да се покрият просрочените задължения на ВМА. Министерство на правосъдието ще получи 5 милиона лева, колкото ще получи и МТСП.

Няколко общини също ще получат допълнителни средства в края на годината. Варна ще вземе близо 10 млн. лв. за ремонт на зала в Двореца на културата и спорта. Пловдив ще вземе за доизграждане на спортен комплекс в жк „Тракия" 1 363 438 лв.

Банкя ще получи 1.1 млн. лв. за ремонт на алеи и тротоари. Община Велико Търново ще получи два пъти по-малко за поддръжка на пътища първи, втори и трети клас, които преминават през населените места в общината.

Допълнително финансиране, но в значително по-малки размери ще получат още община Долна баня (за доизграждане на център за работа с деца на улицата), НВУ „Васил Левски" и СУ„Св. Климент Охридски".

Oще: банкя  бойко борисов  варна  велико търново  инфраструктура  кабинет  министерски съвет  пловдив  правителство  ремонт  тротоари 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани