Пиже, побойникът от ДПС: 7 присъди, но "с подобрения" | webcafe.bg
newscafe

Пиже, побойникът от ДПС: 7 присъди, но "с подобрения"

Webcafe.bg
07.10.2015, 09:21 (обновена 07.10.2015, 09:28)
Александър Методиев

Александър Методиев - Бат Сали си посипа главата с пепел заради кандидат-общинарите Пиже, Сашо Водката и др.

Със седем присъди и две висящи дела за нападение над полицай и кражба на ток Трайчо Василев-Пиже се оказа първокласен материал за кандидатската листа на ДПС в Самоков.

Едва след като Пиже нападна физически репортерски екип на Нова телевизия в ромската махала на Самоков, обаче, местното партийно ръководство в лицето на Александър Методиев - Бат Сали - реши да направи "отвод" на втория в листата си.

Оказа се, че криминалното минало на Трайчо Василев е добре познато в ДПС-Самоков.

"Ние го наблюдавахме от доста години насам, имаше подобрения", беше аргументацията на Бат Сали за привличането на Пиже в листата.

Методиев обясни, че Пиже имал "концесия" (депутатът неколкократно сбърка термина за отдаване на държавни природни ресурси за експлоатация под наем с "концепция") за управлението на Самоков, свързана с "просперитет на младото поколение в квартала".

Според него рецидивистът съдействал на записването на ромски деца в основните училища и детските градини в Самоков, които по думите му не са добре приети.

"С ходатайстване и привилегии към училищното ръководство нашите деца се включват", обясни Бат Сали.

Не стана ясно с какви методи си е служил Пиже при разубеждаването на директорите.

Депутатът се съгласи, че е необходим образователен ценз за кандидатите за общински съветници и поиска промени в Избирателния кодекс. В същото време, призна, че повечето в листата на ДПС Самоков са с основно образование, с каквото са и 70% от населението на махалата.

По думите му няма други рецидивисти или лица с осъдителни присъди в списъка на кандидатите с общински съветници на партията.

Присъстват обаче други забележителни елементи като Сашо Водката (четвърти в листата), почитател на спиртната напитка "в умерени количества".

"Ще трябва да си вземем поука и да се съобразяваме", заключи Александър Методиев.

Oще: александър методиев  бат сали  дпс  дпс самоков  лютви местан  пиже  побой  побой над екип на нова телевизия  разследване  ромската махала в самоков  самоков  сашо водката  трайчо василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

18 dedo adji | 10.10.201515:10

Хей, къде забихте из висшите сфери. Ставаше въпрос за един нагъл, долнопробен циганин, издигнат за кандидат от една нагла, долнопробна партия. Който щеше да бъде избран ако не беше направил една нагла, долнопробна тактическа грешка. А може и пак да бъде избран, щото не съм чул кандидатурата му да е оттеглена. Ако не той, то аверите му като Сашо водката ще бъдат, ако хората в Самоков си останат в къщи и не гласуват против. Заащото всички цигани ще гласуват. Тук, в този форум няма кого да убеждаваме, всички са наясно. В Самоков трябва да се води кампанията.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

17 паяка | 10.10.201511:50

Доживяхме да прочетем черно на бяло афиши, приканващи не само към игнориране на образоваността, ами почти към линчуването на образованите. Заради въшка, да се гори юрган. До скоро предполагахме, недоверчиво, че това е пъклен конспиративен проект, но ето, апологетите си го изговорват с отчетлива артикулация, за да няма съмнение.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

16 VK | 10.10.201502:34

Deowin,

Може и да греша , ама все си мисля, че по-големи пакости може да направи образован идиот, отколкото някой неук самодеец, колкото и мерак да има.
Кой от двамата е по-опасен за човечеството, като цяло?
Да споменавам ли името на д-р Менгеле, че е първото което ми идва на ум, но има и други?
Или питай японците....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

15 deowin | 09.10.201522:46

VK, естествено, че образованието или липсата му не е гаранция за нищо.
Корелацията между образование и интелигентност, обаче, е измерваемо голяма.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence_quotient#Real-life_accomplishments
https://brainsize.wordpress.com/2014/06/02/iq-years-of-education/
Също измерваемо голяма, но отрицателна, е корелацията между обратното на образование - религия - и интелигентност:
https://en.wikipedia.org/wiki/Religiosity_and_intelligence
Отново повтарям - това са корелации, не причинно-следствени връзки.
Но и само наблюдаваната корелация е достатъчна за да ти даде добра представа за вероятностното разпределение на една от тези променливи при дадена стойност на другата. Не, вероятностното разпределение не е сигурност. Чувствам се глупаво дори само защото усещам, че при такава публика се налага да го кажа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

14 VK | 09.10.201522:06

Понеже гледам, станало въпрос за образование като критерий за нещо, та да кажа нещо.
Това, че некой си имал некво си "више", и още "по-више", образование не го прави по-интелигентен или по-културен.Означава само това, че има кетап за успешно назубряне на разни работи. Поне у нас това значи (или поне така беше), ама в последно време и тва не е верно.....имал пари и си платил за тапията.
Не че не е имало, или няма и сега изключения, ама въпреки системата.
Навремето чух една приказка- "Ми аз уча за инженер, не за интелигент".
Много хора съм срещал - без образование, но природно интелигентни, колкото и да е клише тази фраза. Но също и доста с по две-три дипломи - пълни идиоти...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

13 Дракон с кисело зеле | 09.10.201514:55

Може ли да кажа две неща?

Първо, Паяка и Деовин, моля ви, или спрете изобщо да си говорите, или поне спрете да си ги мерите така всеки път, когато единият се обърне към другия. Досадно е. Осъзнавам, че от моята уста звучи лицемерно, обаче... Ясно.

Второ, имаше време, когато и аз мислех, че образователният ценз ще реши проблема на изборите. Само дето това е наистина дискриминационна мярка, пък и няма да реши нищо. Наистина ли някой си мисли, че партия, която на всеки парламентарен или местен вот внася десетки автобуси с избиратели от чужбина и която най-явно, нагло и с усмивка на уста гази всякакви закони и разпоредби около изборите, няма да намери начин да заобиколи подобна цедка?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

12 паяка | 09.10.201500:32

Щом ти е тъжно, реви.
А куче не може да си. Те са добри.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

11 deowin | 09.10.201500:16

Какъв съм аз и как си живея живота няма абсолютно никакво значение в случая.
Аз може да съм последния прошляк, дебел, грозен и беден, но това по никакъв начин не би променило фактите около теб, които, ако си спомням добре, се въртяха около железарски магазин в провинциално градче.
Нито би променило факта, че постоянно бълваш несвързани глупости като горния цитат от КРБ.
Нито факта, че не можеш дори да разбереш кога говориш такива глупости и защо са несвързани.
Както в случая вероятно нямаш дори и бегла представа защо какво и какъв съм аз няма никакво значение.
Аз може да съм и куче зад клавиатурата. Това не би имало никакво отношение към верността на това, което казвам, и твоята упорита неспособност да го разбереш, освен инфантилна и комична, е и тъжна.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

10 паяка | 08.10.201521:40

Забавна е категоричната ти убеденост, прасе, че съм грозна, проста и необразована. Ако обаче разбереш , че истината е твърде неконтролируемо от теб отдалечена от удобната ти хипотеза, това дали би ти помогнало поне малко да се поосвестиш, че не си слънце, че не си безгрешен и единственото ти удоволствие -изкатерването върху унижени от теб, те прави още по-нещастен. Отпусни се бе. Живей си живота. Хубаво е да си вечно в някакво състезание, но твоето участие не е спортсменско. Може би за теб това е игра, но би била игра, ако доставя удоволствие и на двете страни. Имаш комплекси. Бори си ги.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

9 deowin | 08.10.201518:27

паяка, това, че нещо е важно (апропо, какво е твоето оправдание за лошото ти образование?), изобщо не означава, че може да се използва като критерий за ограничаване на основни човешки свободи като тази за гласоподаване.
Важно е и гражданите да ядат - ако не ядат, ще умрат и държавата ще престане да съществува. Какво, да вземем да забраним на хората да гласуват ако не са яли тоя ден?
   

оценка

+0 -0