ДПС няма да подкрепи никой кандидат за просветен министър | webcafe.bg
newscafe

ДПС няма да подкрепи никой кандидат за просветен министър

Webcafe.bg, БНР
01.02.2016, 11:49 (обновена 01.02.2016, 11:53)
Адемов

Снимка: © sofia photo agency

ДПС споделя по-голямата част от аргументите на БСП за вот на недоверие за здавеопазването

Председателят на парламентарната комисия по труда, социалната политика и демографията от ПГ на ДПС д-р Хасан Адемов заяви, че ДПС няма да подкрепи кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат от управляващото мнозинство, защото намира "форумлата на това управление" за "неподходяща"

"От ДПС сме заявили още в началото на този мандат, че се позиционираме в рамките на конструктивната опозиция", са думите на Адемов пред БНР.

ДПС споделя голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика на кабинета, а причината е, че "невъобразимият хаос" в тази сфера е станал стандарт.

Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение, а проблемите не само не се решават, а се задълбочават, докато решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения, според Адемов.

От ДПС критикуват създаването на националната здравна карта като неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели.

В национален мащаб броят на болничните легла се увеличава, но се променя тяхната структура, а за София се планира намаляване на броя на общопрактикуващите лекари, което, според д-р Адемов, драстично нарушава достъпа на гражданите до здравна помощ.

Относно дискусията за промяна в режима на издаване на решенията за неработоспособност и работата на ТЕЛК, Хасан Адемов коментира, че разделянето на две комисии не дава решение на проблема за социалното включване на хората с увреждания. Вместо процент загубена работоспособност трябва да се търсят критерии за оценка за остатъчната работоспособност, смята той.

"Най-важното е да видим мястото на човека с увреждания. На този етап има само една рамка, но реформата е категорично наложителна".


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани