Търси се мъжът от записите Янева - Ченалова | webcafe.bg
newscafe

Търси се мъжът от записите Янева - Ченалова

Webcafe.bg
03.12.2015, 14:29 (обновена 03.12.2015, 14:35)
главният прокурор сотир цацаров

Снимка: © webcafe.bg

След разкриването на самоличността на мъжа от записите ще се провери дали той не е бил обект на законно прилагане на СРС

Прокуратурата се опитва да разбере чий е мъжкият глас от записите на разговорите между Владимира Янева и Румяна Ченалова.

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, без да уточнява по какъв начин се правят опити за установяване на самоличността му.

"Абсурд е да се ограничим до това, че имаме разговор между обвиняема и подсъдима и това затваря темата. Очевидно е, че в самото помещение присъстват и други лица. Очевидно е, че трябва да бъдат установени. А че сме предприели действия в тази насока съмнения не трябва да има", каза Цацаров.

Той добави, че след разкриването на самоличността на мъжа, ще се провери дали той не е бил обект на законно прилагане на СРС.

До момента прокуратурата е успяла да установи единствено, че спрямо Ченалова и Янева не са прилагани СРС нито от ДАНС, нито от ДАТО. Това е потвърдено и от съдилищата, които са единствено компетентни да разрешават подслушването им - Софийския градски и Софийския апелативен съд.

Мъжът от записите има кратко, но съществено участие в разговорите между двете съдийки.

Той е човекът, който заявява, че "Цецо натиска яко... Побъркал се е" в контекста на темата откъде идва натискът върху Цацаров за "опраскването" на Янева.

Мъжът разказва още, че са му предложили да "погледне" доклад на председателя на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, преди той да бъде внесен в Брюксел.

Румяна Ченалова - единственият "глас" в записите, който потвърди участието си в тях - отказа да разкрие самоличността на мъжа, като заяви пред Нова ТВ, че не си спомня кой е той.

Oще: бойко рашков  бюро за контрол на срс  двете каки  делото червеи  записите янева - ченалова  мъжът от записите янева - ченалова  октопод  сотир цацаров  софийски градски съд  специални разузнавателни средства  срс  съдии  цветан цветанов  червеи 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.