МОН иска интернет и в детските градини | webcafe.bg
newscafe

МОН иска интернет и в детските градини

Webcafe.bg
20.03.2016, 12:40 (обновена 20.03.2016, 12:55)
дете с таблет

Снимка: © Getty Images

Детските градини също да бъдат включени в интернет, предлага Министерството на образованието и науката. В проекта, публикуван за обсъждане в сайта на ведомството, се предвижда възможност 200 училища да получат средства за нови компютри. Планира се в 30 на сто от яслите и детските градини да бъдат внедрени модерни технологии в образователния процес, като бъдат обучени 10 процента педагогически специалисти.

Министерството на образованието и науката предлага разширяване на започналото през 2015-та година въвеждане на високи технологии в образованието с включване и на детските градини, това е националната програма "Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование".

Тя предвижда интернет свързаност на всички училища, както и иновации като смарт класни стаи, управленски информационни системи, видеообучение. Програмата ще те тества пилотно в 20 училища. За целта е предвиден бюджет от 7 500 000 лева.

Една от целите на програмата е осигуряване на единна опорна високоскоростна мрежа между 28 регионални комуникационни центъра, което да позволи в един момент всички училища и детски градини да се включат към най-близката точка на мрежата.

Статистиката за последните години показва, че по-малко от 35 на сто от училищата разполагат с техника на средна възраст по-малко от 5 години в компютърните кабинети.

В първата година на пилотния проект бяха включени 40 училища, допълват от МОН.

Oще: деца  е-образование  интернет в детските градини  нови компютри в училищата  образование  образование с интернет  съвременно образование  учене с интернет 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.04.2015, 21:11

1 Виктория Пенелопова 07 | 20.03.201613:01

Интернет технологии в детски градини и ясли??!?Тия не са с всичкия си. Пари трябва да се дават за здравословна храна и за СПОРТ !!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани