42 души съветват Герджиков и вицепремиерите | webcafe.bg
newscafe

42 души съветват Герджиков и вицепремиерите

Webcafe
31.01.2017, 09:24 (обновена 31.01.2017, 09:33)
огнян герджиков

Снимка: © Webcafe.bg

Служебното правителство ще назначи общо 42 души съветници, експерти и технически сътрудници в кабинетите на премиера Огнян Герджиков и четиримата му заместници.

Герджиков ще може да разчита на общо 16 души в екипа си, вицепремиерите по европредседателството и еврофондовете Деница Златева и Малина Крумова ще назначат по десетима сътрудници, а другите двама заместници на премиера - Илко Семерджиев и Стефан Янев - по още трима.

Крумова и Златева нямат собствени министерства, докато Семерджиев и Янев ще могат да назначат допълнителен екип в Министерството на здравеопазването и на отбраната.

Служебното правителството се нарежда на първите места сред кабинетите досега по брой допълнително назначени хора. За сравнение - служебният премиер Георги Близнашки имаше 10 съветници. Бойко Борисов пък разчиташе на девет души, напомня в. "Сега".

Сред съветниците на Борисов бяха двама от министрите в първия му кабинет - Тотю Младенов и Аню Ангелов. Изненадващо назначение беше председателят на РЗС Яне Янев, който съветваше бившия премиер по въпросите на борбата с корупцията.

До момента не е обявен съставът на сътрудниците на служебния премиер Огнян Герджиков - с изключение на Иван Гарелов, който пое функциите на медиен съветник от първия ден на мандата.


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 31.01.201714:24

Броят на съветниците определя потенциала на даден политик да взема самостоятелни решения.Виж му съветниците и му скрой шапката.
   

оценка

+0 -0