Плевнелиев обяви "по-големия шлем": санирането на панелките | webcafe.bg
newscafe

Плевнелиев обяви "по-големия шлем": санирането на панелките

Webcafe.bg
19.03.2015, 10:53 (обновена 19.03.2015, 12:02)
плевнелиев

Снимка: © webcafe.bg

Президентът иска повече пари за армията и по-малко скандали

Влизане в Шенген, участие в единния банков надзор на ЕС и задействане на Европейския енергиен съюз - тези цели постави пред страната в следващите 3 години президентът Росен Плевнелиев.

В обръщение пред Народното събрание той препотвърди намерението си да инициира референдум за изборната реформа - анонс, който направи преди месец.

Плевнелиев поиска от парламента и правителството да осигурят необходимия допълнителен ресурс за въоръжените сили.

"Националната сигурност е гарантирана единствено и само като част от колектива на НАТО. Всички осъзнаваме финансовите трудности през последните години, но сигурността няма цена. Българската армия се нуждае от разумен и достоен бюджет. България трябва да се придържа стриктно към поетите ангажименти", каза той.

Плевнелиев посочи енергийния сектор като фактор за нестабилността на държавните финанси и призова за провеждане на реформата на базата на трите принципа на Европейския енергиен съюз: диверсификация, либерализация и енергийна ефективност.

Той сравни мащабната безвъзмездна програма за саниране с 1 млрд. лева публични средства с "Големия шлем" от руските енергийни проекти, зад които застана бившият държавен глава Георги Първанов.

"Енергийната ефективност и санирането на хиляди български жилища ще осигури много повече видими ползи, от който и да е проект на "Големия шлем", каза Плевнелиев.

Той подкрепи усилията на правителството за провеждане на съдебна реформа и намекна, че може да се стигне до промяна на конституцията "след оценка на въздействието".

"За да дойдат инвеститорите, а не олигарсите, трябва правна сигурност и работещи регулатори", каза още президентът.

Oще: армия  банков надзор  големият шлем  диверсификация  енергиен съюз  енергийна ефективност  изборна реформа  конституция  ктб  нато  референдум  росен плевнелиев  саниране  сигурност 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

2 Гризли | 20.03.201509:41

Не му се получават нещата на този човек... Защо просто не си мълчи и не дочака края на мандата си?!
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 20.07.2011, 13:11

1 Fedar | 19.03.201511:30

Най-големият дебил, стъпвал някога на Дондуков...
   

оценка

+4 -2

Най-коментирани