Бат Сали призова да спре сегрегацията на ромите | webcafe.bg
newscafe

Бат Сали призова да спре сегрегацията на ромите

Webcafe.bg
08.04.2015, 10:45 (обновена 08.04.2015, 11:03)
Александър Методиев

Срещу избора на Бат Сали имаше протести, но той остана в Народното събрание

Спрямо ромите има преднамерената сегрегация и дискриминация, което е сериозна язва за българското общество, заяви депутатът от ДПС Александър Методиев, известен още като Бат Сали, по случай днешния Световен ден на ромите.

„Това е денят, в който трябва да склоним глави и всички, независимо от цвета на кожата, да приемем доброто човешко отношение помежду си", изтъкна той.

Методиев прочете декларация в парламента, с която призова за обединяване на усилията на държавата и неправителствения сектор за решаване на проблемите на етническото малцинство у нас, сред които изреди здравеопазване, работа, образование.

Според него понякога липсва елементарна толерантност към една човешка култура, каквато е ромската, което оказва демотивиращо въздействие за интеграцията на ромите в обществото.

„Това е една от главните причини тази етническа група да е за съжаление сателит на българското общество, а с нея да признаят дейността на различните стратегии през последните години за приобщаване на ромите с надежда, че е на лице поне безкористно желание набелязаните цели да са адекватни", посочи Медотиев.

Oще: александър методиев  бат сали  дискриминация  дпс  етнически малцинства  интеграция  роми  ромска общност  сегрегация 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

1 pepe | 08.04.201516:44

Защо доброто отношение между хората трябва да е свързано с някакво скланяне на глави?
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани