Маргарита Попова защити отказа на убежище за Бююк | webcafe.bg
newscafe

Маргарита Попова защити отказа на убежище за Бююк

Webcafe
12.08.2016, 12:33 (обновена 12.08.2016, 12:43)
Маргарита Попова

Снимка: © БГНЕС

Вицепрезидентът призова да сме внимателни и в оценките към българските институции, защото в момента всички са подложени на най-високото напрежение заради регионални и глобални проблеми.

Не е имало основания турският гражданин Абдуллах Гюлен да получи политическо убежище в България. Това стана ясно от думите на вицепрезидента Маргарита Попова пред журналисти в Камчия.

"Убежището е една от формите за закрила и след проучвания на комисията няколко месеца не се събраха данни, които да установят, че има основания по закон турският гражданин да получи точно този тип закрила", каза Попова. Преди ден стана ясно, че президентството е получило молба за убежище от Бююк, но след консултации с ДАНС експертите са решили, че няма основания такова да бъде предоставено.

"В молбата се претендира за политически преследвания, затова че може да е неудобен в собствената си родина, но с политически мотиви по-скоро се иска друг тип закрила", поясни вицепрезидентът.

"За нас като държава и като общество е може би най-трудна, защото става дума за междусъседски отношения и става дума за ситуация, която изисква познаване в детайли, много информация, не само обмяна на информация, но и добро разчитане на тази информация, добра оценка и преценка, затова трябва да сме много внимателни", обясни Попова. Тя предположи, че ще последват и други подобни искания, но трябва да се работи по закон и да се действа внимателно.

Вицепрезидентът призова да сме внимателни и в оценките към българските институции, защото в момента всички са подложени на най-високото напрежение заради регионални и глобални проблеми.

Oще: абдуллах гюлен  данс  ердоган  маргарита попова  опит за преврат  попова  преврат  президентство  реджеп ердоган  турция 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

3 TheRock | 12.08.201616:18

Благодаря!
Но да имаш премиер, на когото постоянно му зачервяват врата, я от Вашингтон, я от Брюксел, я от Москва, я от Анкара, е УНИЗИТЕЛНО!!!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 07.01.2016, 12:46

2 7 | 12.08.201616:12

@1

Поздравления за смелата, аргументирана гражданска позиция.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

1 TheRock | 12.08.201615:16

Предаването на турските власти на Абдулах Бююк вони. Воня отвсякъде. От Турция го търсят във връзка с опита за преврат, извършен през юли 2016 година, а човекът е вън от Турция от 2013 г.

Грубо са нарушени законните процедури.

Гърция може да спазва международните закони за преки участници в опита за преврат, поискали убежище, ние – не. Гърция, чиято граница с Турция и заплахата от бежанци е многократно по-голяма.

Българското правителство унижи България!

Турчинът Фарук Бекташ уби двама души и се укри от същото това бдително МВР.

Българското правителство търпи у нас да се разпореждат в мюсюлманското вероизповедание турските държавни служители от Дианета! Защо?

Наши политически и религиозни лидери участват в мащабни политически акции в Турция, властта примигва. Поне многозначително се прокашляйте. Видимо ДОСТ се учреди, развива и регистрира с участието на официална Турция. Какво е това?!

Колко политически целесъобразно е било Цар Борис да НЕ отправя НИКАКЪВ поздрав при откриването на Олимпийските Игри в присъствието на Хитлер?!
Колко политически целесъобразно е било да ОТКАЖЕШ на ВЕРМАХТА и ХИТЛЕР да предадеш 45’000 евреи макар че по тогавашния Закон за Защита на Държавата този акт е бил 100% законен?!
1998а Иван Костов отказа да предаде един кюрд (не помня кой беше) на тогавашните турски власти, отказа на САЩ да преме в България 200 000 косовски албанци, отказа на руснаците да ги допусне в Косово и да отворят незарастваща рана до нашите граници – защото има топки човека
Комуноиди, герберасти,комсомолци,милиционери, зелени, “еко” и вся осталная русо-лява(ляво-руса) освен че са некадърни дръвници в политически и икониомически аспект в чисто човешко отношение са просто едни мърши и това което е вулгарната дума за женски полов орган с уточнение че не искам да обидя органа като анатомия
   

оценка

+1 -1

Най-коментирани