Дете има дете и не ходи на училище - спират му помощите | webcafe.bg
newscafe

Дете има дете и не ходи на училище - спират му помощите

Webcafe.bg
17.06.2015, 15:26 (обновена 17.06.2015, 15:31)
бебе

Снимка: © Getty Images

Предлага се също еднократните помощи при раждане на първо, второ и трето дете да са с по-висок размер от помощта за четвърто и следващо

Да бъде прекратявана месечната помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование във всички случаи, в които детето, за което се получава, стане родител. Това реши парламентът на първо четене с промени в Закона за семейни помощи за деца, предлагани от Министерския съвет.

Законодателят дава възможност, ако непълнолетният родител продължи да посещава редовно училище, да има право на еднократна помощ в размер, съответстващ на размера на прекратената помощ.

Разпорежда се и връщане на някои от получените еднократни помощи в случай, че до навършване на 2-годишна възраст, детето бъде настанено за отглеждане извън семейството, но само поради виновно поведение на родителя или лицето, което го отглежда.

По отношение на предоставянето на еднократна помощ на майките-студентки, която ще се изплаща на две равни части, се предлага и въвеждането на допълнителни условия . Майките следва да са записани редовна форма на обучение към датата на раждане на детето, да не са осигурени и да не получават обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за социално осигуряване.

Предлага се също еднократните помощи при раждане на първо, второ и трето дете да са с по-висок размер от помощта за четвърто и следващо.

От "Атака" също искаха право на пари за отглеждане на дете да имат само навършилите пълнолетие с аргумента, че така щяло се ограничи явлението "деца раждат деца".

 

Oще: бебе  бебета  деца  закон  парламент  помощ  помощи  раждане  семейни помощи 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.03.2011, 21:37

1 tonnes | 17.06.201516:39

Следваща стъпка - затвор за този, който забременява дете Удивителна
   

оценка

+2 -0