Румен Радев: Успехът е с тези, които не жалят сили през цялата година | webcafe.bg
newscafe

Румен Радев: Успехът е с тези, които не жалят сили през цялата година

Webcafe
01.01.2018, 10:52 (обновена 01.01.2018, 11:00)
Румен Радев

Снимка: © Webcafe.bg

"Да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да преборим безверието, да сбъднем огромния потенциал на нашия народ" - с това пожелание се обърна президентът Румен Радев към българските граждани в първото си Новогодишно обръщение от встъпването му в длъжност.

С препратки към политическия дневен ред през 2018 г., държавният глава каза, че очаква новата година да бъде "изпитание за българската демокрация", като призова за "мъдрост и характер, за да я съхраним".

Радев оцени 2017 г. като година, донесла "надежди, но не и прелом". По думите му - "истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания".

Президентът призова обществото да вложи усилия, за да бъде справедливо, достойно и сплотено през 2018 г., като посочи, че "успехът е с тези, които не жалят сили през цялата година".

Вижте пълния текст на първата президентска реч за Нова година на Румен Радев:

Скъпи сънародници!

Заедно сме на финала на 2017 година. Така, както бяхме заедно през всичките ѝ дни. Бяхме заедно въпреки различията, разстоянията и границите помежду ни. Защото ни свързва общата ни съдба като народ.

В навечерието на Новата година всички си пожелаваме тя да е по-щедра от тази, която изпращаме. Но за да бъде годината щедра към някого, собствените му усилия невинаги са достатъчни. Трябва някой друг да му посвети внимание, време и разбиране. Затова първата ми мисъл е за онези, които преживяват труден период в живота си, обезверените, болните, самотните. За тези, чиито близки са далеч зад граница и за хилядите бедни българи, които днес се борят за оцеляване. Всяка стъпка към тях възвръща част от достойнството ни като общество.

Благодаря на всички, които през 2017 година се бореха за една по-добра България. Изминалата година донесе надежди, но не и прелом. Истината, справедливостта и законността остават несбъднати очаквания. Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Вярвам, че ще намерим мъдрост и характер, за да я съхраним.

Всеки от нас свързва смяната на годините с добри намерения, надежди и заричания. Те често угасват още през януари. Успехът остава редом с тези, които не жалят сили през цялата година. Защото дали годината ще е добра, или лоша, зависи от нас и най-вече от общите ни усилия да градим справедливо, достойно и сплотено общество. За това са нужни разум, воля и морал.

Нека през 2018 година бъдем към себе си поне толкова взискателни, колкото сме към другите. Да ползваме мъдро свободата си, да осъзнаем силата на единението, да преборим безверието, да сбъднем огромния потенциал на нашия народ, който винаги се е славел със своята жизненост, сила и талант. Нека бъдем здрави и нека новата година донесе радост, любов и благоденствие в домовете ни.

Честита нова година!

 

 

Oще: нова година  новогодишна реч  новогодишно обръщение на румен радев  президент  румен радев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 01.01.201811:17

Това са просто добре подбрани думи от човек, който гледа да си запази положението. Повърхностно упражнение в риторика, без да има обезпечение със съответните действия.
   

оценка

+1 -0