Ирена Кръстева сдаде властта във вестникарската си група | webcafe.bg
newscafe

Ирена Кръстева сдаде властта във вестникарската си група

Webcafe
29.03.2016, 13:43 (обновена 29.03.2016, 13:46)
Ирен Кръстева

Снимка: © Sofia photo agency

Майката на Пеевски вече не е изпълнителен директор на БМК

Ирена Кръстева е освободена от поста изпълнителен директор на "Балканска медийна компания" АД в средата на март.

Нейното място е заето от досегашния член на Съвета на директорите Александър Кирилов Георгиев.

Кръстева е акционер в дружеството и запазва позицията си в борда на директорите.

"Балканска медийна компания" АД е собственикът на дружеството "Нова българска медийна група холдинг", което издава вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика Днес", "Меридиан мач", и дял в регионалния вестник "Борба".

75-годишният Александър Георгиев, който пое прякото ръководство на БМК, е бивш член на съвета на директорите на "ТВ СЕДЕМ" ЕАД. Като такъв - той е разкрит от Комисията по досиетата като агент на бившата Държавна сигурност с псевдоним "Пламен".

Георгиев е привлечен от службите на тоталитарния режим през 1985 г., а според наличните документи е снет от отчет през 1986 г.

Той е участвал и в съвета на директорите на множество фирми, свързани с бизнеса на Кръстева и Пеевски - включително "ИПК Родина", "Табак Трафик", "Балкан Българска Телевизия" и др.

От средата на ноември 2015 г. Георгиев е управител на НСН Инвестмънт, в което Делян Пеевски притежава 90% от акциите в съдружие с майка си.

Новината за промяната на собствеността в БМК е поредният ход от обявеното от Пеевски "излизане от българския бизнес", след развалянето на сделките за покупка на "Химко" и "Канал 3", както и след продажбата на официалните 5% от "Булгартабак Холдинг".

Oще: александър георгиев  балканска медийна компания  бмк  булгартабак холдинг  вестникарска група  делян пеевски  ирена кръстева  канал 3  медии  химко враца 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 19.01.2015, 17:09

1 trigger | 29.03.201615:09

Всичко, разбира се, е само проформа.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани