ЦИК отказа да регистрира партията на Бареков | webcafe.bg
newscafe

ЦИК отказа да регистрира партията на Бареков

Webcafe
09.02.2017, 12:09 (обновена 09.02.2017, 13:25)
бареков

Снимка: © webcafe.bg

Централната избирателна комисия е отказала да регистрира партията "България без цензура" на Николай Бареков в изборите.

Причината е настояването на Бареков да бъде вписан в бюлетината с име на партията: "Презареди България", различно от посоченото в документа за актуално състояние, издаден на 30 януари 2017. Три дни по-късно Софийският градски съд е разгледал делото за преименуването на партията и е допуснал вписването на промяната, което ще стане на 10 февруари.

Членовете на ЦИК са приели, че подаденото заявление от Николай Бареков не отговаря на Изборния кодекс, който изисква на бюлетината да се отпечата "пълното или съкратено наименование на партията" - в случая България без цензура.

При проведеното гласуване на регистрацията, ЦИК се разделя на 11 "за" и 9 "против". Поради липсата на мнозинство от 2/3 в подкрепа на решението, комисията отхвърля регистрацията на Бареков.

"За" регистрацията на "България без цензура" са гласували Александър Андреев, Бойчо Арнаудов, Владимир Пенев, Иванка Грозева, Ивилина Алексиева, Катя Иванова, Мартин Райков, Метин Сюлейман, Росица Матева, Румяна Сидерова и Севинч Солакова. "Против" са Георги Баханов, Емануил Христов, Ерхан Чаушев, Ивайло Ивков, Мария Бойкинова, Румен Цачев, Цветозар Томов, Таня Цанева и Йорданка Ганчева.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС в тридневен срок.

Oще: бареков  българия без цензура  николай бареков  презареди българия  регистрация  централна избирателна комисия  цик 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 09.02.201715:35

Ако искаш да има промяна не прави нова Партия а се бори за смяна на системата но не по правилата на настоящата система.Не е само до въпрос на пари а до ценности.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани