Просташка реч и опит за самокритика от зам.-главния прокурор | webcafe.bg
newscafe

Просташка реч и опит за самокритика от зам.-главния прокурор

Webcafe.bg
05.04.2015, 11:01 (обновена 05.04.2015, 11:55)
Борислав Сарафов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Сарафов подозира къде се крият братя Галеви, но няма да каже

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов сравни ситуацията с Цветан Василев с тази на братя Галеви и отбеляза, че и той като тях е издирван, но той е обвиняем, а те са осъдени. Сарафов посочи, че подозира къде са братя Галеви, но няма да каже, защото информацията е класифицирана.

„Аз съм дълбоко убеден, че рано или късно ще открием както братя Галеви, така и другите, укрили се от този съд. Светът все повече се глобализира, става все по-малък за добро или за лошо, така че перспективата пред тях е рано или късно да се докоснат до българското правосъдие и до затвора", каза Сарафов.

Сарафов посочи, че Цветан Василев може да се върне в България.

"Ако Цветан Василев искаше да се яви, той можеше да го направи многократно до настоящия момент, но аз не зная как биха реагирали пострадалите - хората, които изгубиха парите в своята банка, хората, на които беше забавено изплащането на техните средства, независимо в какъв размер са. Не очаквам сръбският съд да върне Василев в България. Основание за това ми дава бавенето на сръбските власти", каза Сарафов пред Нова телевизия.

"От интервюто му разбрах, че пита: "Кой ми ср* в гащите", каза зам.-главният прокурор по повод интервюто на Цветан Василев. "Разбрах, че Цветан Василев не желае да се яви пред органите на досъдебното производство, за да бъде разследван за това да обясни какво се е случило в банката", каза още Сарафов, според когото целта на Василев била да създава мистерия, а не да излага факти.

Запитан знае ли къде се намира Евелин Банев - Брендо, Сарафов коментира, че на Брендо все още предстои да се яви пред ВКС, където не е длъжен, но би могъл да се яви".

Той посочи, че не би могъл да каже, че държавата няма вина и за бягството на Братя Галеви, и за убиеца от „Соло". Сарафов призна, че след изчезването на Евелин Банев - Брендо той е търсен, но не е открит от съдебните органи. В същото време обвинителят обясни, че не би могъл да каже къде се намира Брендо, защото той можело да гледа интервюто и да разбере, че е разкрит къде се намира.

Oще: борислав сарафов  братя галеви  брендо  евелин банев-брендо  зам.-главен прокурор  обвиняем  посъдими  престъпления  прокуратура  просташка реч  сарафов  съд  съдебна система  цветан василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани