Лукарски натопи Радан Кънев в лобизъм за постове | webcafe.bg
newscafe

Лукарски натопи Радан Кънев в лобизъм за постове

Webcafe.bg, по Дарик
14.03.2015, 12:05 (обновена 14.03.2015, 12:15)
Божидар Лукарски

СДС и ДСБ решиха да си премерят "приятелските" назначения

Вътрешното напрежение в Реформаторския блок около роднинско-партийните назначения на ключови административни постове се превърна в открита престрелка между министъра на икономиката Божидар Лукарски и депутатите Радан Кънев и Атанас Атанасов от ДСБ.

В предаването "Седмицата" на Дарик Лукарски се опита да защити спорните номинации в Комисията за защита на потребителите, като откри "приятелски огън" срещу Радан Кънев.

Лукарски обяви, че председателят на ДСБ се е опитал да лобира за партньорката си в адвокатската практика - Елиза Николова - да стане член на КЗП.

Самият Лукарски обяви, че е отказал на Кънев, тъй като съпругът на съдружничката му - Николай Николов "вече получил зам.-министерски пост" в Министерството на енергетиката.

В същото време Лукарски коментира, че не разбира защо реформаторите "сами хвърлят камъни в своята градина" и в своя защита обяви, че винаги се е въздържал от коментари по назначенията в сектор Сигурност, в Министерството на здравеопазването или в отбраната.

Той даде пример със зам.-министъра на вътрешните работи Цвятко Георгиев, който бил "еднолично назначен от Атанас Атанасов".

"Аз не съм го карал да прави обяснения пред парламентарната група, преценил съм да се съобразя с неговото мнение", каза Лукарски.

Той защити професионалните качества на новия председател на КЗП Димитър Йотов, заради когото избухна конфликта в РБ. Йотов е съпруг на началника на кабинета на Меглена Кунева Мария Карабельова.

Вчера от Движение "България на гражданите" също защитиха роднинското назначение с аргумента, че не е нужно да се съставя конкурс за мандатна длъжност, каквато е постът председател на комисия, но без коментар относно семейната обвързаност на Йотов.

Oще: атанас атанасов  божидар лукарски  дсб  икономика  кзп  комисия за защита на потребителите  кънев  лобизъм  лукарски  мз  министерство на здравеопазването  министерство на икономиката  постове  приятелски назначения  радан кънев  сектор сигурност 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 21.11.2014, 23:09

1 aleph | 14.03.201512:52

,,Натопи" означава Радан Кънев и Атанасов да не са потопени в корупция, а Лукарски ги е ,,натопил". Очевидно е, че в случая не е така, защото цитираните имена на бивши съдружници на Кънев действително са на посочените, от Лукарски, постове.
   

оценка

+1 -0

Най-коментирани