Престъпна мрежа изнудва Цацаров чрез Ченалова, смята Кънев | webcafe.bg
newscafe

Престъпна мрежа изнудва Цацаров чрез Ченалова, смята Кънев

Webcafe.bg
01.12.2015, 10:20 (обновена 01.12.2015, 11:05)
радан кънев

Снимка: © Nova TV

"Вътре в българската съдебна система има сериозна престъпна мрежа, сериозна корупционна мрежа", смята Радан Кънев

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви, че скандалът с Ченалова и Янева е много сериозен, защото подсъдимата Ченалова говори по медиите.

"Записите са си записи. Те могат да са незаконни, накъсани, манипулирани. Но след като имаме човек, който е обвинен в тежка корупционна схема на българското правосъдие, който излиза и говори пред медиите, скандал има. Безспорно има и сценарий. Никой не може да ме накара да повярвам, че тази жена излиза и говори сама, без да има зад себе си солиден криминален гръб, който да я ползва като инструмент в това изнудване".

Кънев смята, че в съдебната система има и скандал, има и сценарии, има и изнудване.

"По всичко личи, че главния прокурор се поддава на това изнудване. Той влиза в говоренето на най-долнопробната част на българските медии", коментира Кънев пред Нова Телевизия, очевидно имайки предвид сайтовете, които ежедневно заливат с жълти клюки и "лъжи" неговото име и които са свързвани с името на депутата от ДПС Делян Пеевски. Името на Певски изникна и в записите, разпространени от "Бивол".

"Аз не съм особено важен, но има атака, която е безпрецедентна за последните десетилетия и която се разиграва в медийното пространство. Тази атака борави с две долни клевети.

Едната е, че аз седя зад преврат срещу Бойко Борисов, че развивам сценарий за метеж, че искам да свалям Цацаров и че аз и министърът на правосъдието седим зад тези записи (записите, разпространени в сайта "Бивол", в които съдиите Янева и Ченалова разговарят - б.ред) - всичко това е долна лъжа. В същите тези медии се развива тезата, че аз съм гей и имам любовник в Америка, нещо, което е в сферата на помийните клевети", заяви Кънев.

Той предупреди, че който се е хванал на едната линия на клевета, е много вероятно да се хване и на другата.

В този смисъл, според него, ако главният прокурор се хваща на едната линия, то съвсем скоро може и да се хване на другата "и да започне да коментира, че съм гей", заяви Кънев и подчерта, че казва това наполовина като шега.

"Вътре в българската съдебна система има сериозна престъпна мрежа, сериозна корупционна мрежа", подчерта той.

Кънев запита защо покрай скандала с Янева и Ченалова се забравя и името на Желявска, която е зам.-председател на СГС, на която бе поверено случайното разпределение на делата.

"Даването на конкретни дела на определени съдии е гвоздеят на мафиотската схема", добави още Радан Кънев.

Корупцията в правосъдието е най-престъпната и последна форма на корупция и тя има корени на най-върховно ниво в българската прокуратура, каза той.

"Аз съм политик и не давам факти, а решения. И едно от решенията е, главният прокурор да не се поддава на заплахите, които идват от тази мрежа".

Те му казват "пази ни" или "продължавай да ни пазиш" или тази жена, която е притисната в ъгъла, ще говори какво ли не, заяви съпредседателят на РБ, без да уточни кои са "те".

"Според мен Ченалова е инструмент на престъпна корупционна мрежа в съдебната система, която иска да се защити, иска реформите да не станат или да станат половинчато".

Според Радан Кънев, Цацаров обвинява него, защото главният прокурор се поддава на натиска, който му се оказва чрез госпожа Ченалова.

"Конфликт нямам нито с Цацаров, нито с който и да е било от съдебната система, аз съм политик, аз предлагам ясно решение на тази тежка криза в съдебната система".

Политическите решения, които предлага РБ са две: едното е да се гласуват в парламента между първо и второ четене поправките в конституцията, които предвиждат независим заместник главен прокурор по румънски модел, който да може да разплита подобни мръсни чорапи и да се занимава изрично с корупцията на високо ниво в съдебната власт.

"Няма мнозинство за подобно нещо и аз виждам, че това е вариант, който няма да стане", смята обаче Кънев.

Има и друг вариант - главният прокурор, използвайки своята централизирана власт да делегира на човек, на когото вярва, и който е независим и с тежест в обществото съответния случай, добави Радан Кънев.

"Ясно е, че ще има и още епизоди, защото така се развиват подобни мръснишки сценарии", коментира той и продължението на т.нар. "Яневгейт".

Според съпредседателя на РБ е важно да се продължи борбата за съдебната реформа, защото "има огромен обществен натиск това да стане".

"Тази реформа изисква единен Реформаторски блок с единен ГЕРБ", смята той.

Oще: главен прокурор  криминални елементи в съдебната система  мафиотска атака  мафия  прокуратура  радан кънев  реформаторски блок  румяна ченалова  сотир цацаров  съдебна реформа  съдебна система  янева  яневгейт 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

5 Conspirator | 01.12.201518:15

Вярно!Радан е по-голям конспиратор.Да не ми пречи в ''Кафето'',ами да слага колан на ''шахид''и да ходи на ''Паша дере''до Варна,че с тези геополитически турбуленции ще вземе да излезе една руска тръба до Варна.
Бате Бойко си иска хъб-чето.Досега две умаляха,ама знае ли човек?
Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

4 TheRock | 01.12.201513:07

Съдът оправда Христо Бисеров
====
Радан Кънев, сега ясно ли ви е че сте голям смешник?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

3 TheRock | 01.12.201511:40

Конспираторе, Радан те победи в теориите на конспирацията.
Поне му го признай!
Не може десен политик да се държи като махленска клюкарка!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

2 Conspirator | 01.12.201511:29

Вярно.Грешка е.Мавъра щеше да им скъса шортите с едно изречение,по-кратко от заглавието на статията.
Идея
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2012, 14:37

1 TheRock | 01.12.201511:06

Радан Кънев е в голяма грешка и доказва че е слаб политик!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани