Пеевски се сдоби с дял в компания от Обединените арабски емирства | webcafe.bg
newscafe

Пеевски се сдоби с дял в компания от ОАЕ

Webcafe.bg
03.09.2015, 14:02 (обновена 03.09.2015, 14:27)
Делян Пеевски в парламента

Делян Пеевски е декларирал промените в имотното си състояние още на 21 август пред Народното събрание

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е декларирал участието си в собствеността на пет търговски дружества, сред които и търговец на слънчогледово олио, регистриран в Обединените Арабски Емирства.

Това се вижда от справка в Регистъра по закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

Пеевски е внесъл декларацията си в деловодството на Народното събрание още на 21 август.

От документа става ясно, че депутатът вече е придобил 50% от собствеността на Балканска медийна компания АД, която му беше преотстъпена от досегашния едноличен собственик - майка му Ирена Кръстева.

В списъка влизат и още три от известните досега дружества на Пеевски - Био Уотър ООД (50%), Био Уотър Инвестмънт ООД (50%) и НСН Инвестмънт ООД (90%). Последната компания е и собственик на 5% от акциите на "Булгартабак Холдинг".

Във всички фирми депутатът е в съдружие с майка си.

Делян Пеевски е декларирал и още една промяна в обстоятелствата на имотното си състояние: придобиването на 49 на сто от компанията Ал Ентисар Дженерал Ентерпрайсис Co LLC., регистрирана в Рас ал Хайм в Обединените Арабски Емирства. От публично достъпната информация се вижда, че дружеството се занимава с търговия на слънчогледово олио.

Българският Търговски регистър не съдържа информация дали компанията притежава собственост в български дружества.

Oще: al entisar general enterprises  ал ентисар дженерал ентерпрайсис  био уотър  булгартабак холдинг  делян пеевски  дпс  ирена кръстева  нсн инвестмънт  обединени арабски емирства  пеевски  търговия със слънчогледово олио 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани