Министерство на инвестиционното проектиране вече няма | webcafe.bg
newscafe

Министерство на инвестиционното проектиране вече няма

Webcafe.bg
19.11.2014, 12:18 (обновена 18.12.2014, 12:16)
иван данов

Министерство на инвестиционното проектиране официално беше закрито днес

След кратък и безплоден живот, Министерството на инвестиционното проектиране беше закрито. С поправки в Закона за устройство на територията, внесени от парламентарната група на ГЕРБ, министерството, създадено от кабинета "Орешарски" бе закрито, а функциите му отново преминават в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова отново ще си върне и функциите, които бяха вменени на министър на инвестиционното проектиране.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството ще осъществява държавната политика по устройство на територията, ще координира дейността на централните и териториалните органи на изпълнителна власт, на органите на местното самоуправление и местната администрация, ще извършва методическо ръководство и упражнява контрол върху цялостната дейност по устройство на територията. Ще назначава Национален експертен съвет по устройство на територията и регионална политика и организира неговата работа.

В изпълнение на правомощията си в областта на устройство на територията министърът на регионалното развитие и благоустройството ще издава подзаконовите нормативни актове, предвидени в закона. Функциите на министъра на инвестиционното проектиране по отношение на Дирекцията за национален строителен контрол и Агенцията по геодезия, картография и кадастър се поемат от министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Спорното министерство беше създадено от кабинета "Орешарски" след встъпването му в длъжност, но реално заработи в края на 2013 година, а се сдоби със сайт 8 месеца след откриването си.

Oще: лиляна павлова  министерство на инвестиционното проектиране  мррб  регионално развитие 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани