Експертиза за записите на „двете каки" вече е в прокуратурата | webcafe.bg
newscafe

Експертиза за записите на „двете каки" вече е в прокуратурата

Webcafe.bg 02.02.2016, 14:51 (обновена 02.02.2016, 14:53)
румяна ченалова

Снимка: © Nova TV

Записът, който е анализиран, е най-дългият от публикуваните - този за „опраскването", в който се говори и за СРС-та срещу посолства.

Главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов и колегата му Асен Йорданов бяха разпитан от прокуратурата във връзка със записите между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и уволнената съдийка Румяна Ченалова. Те са предали на прокуратурата експертиза на част от записите между двете, изготвена от лаборатория в Дъблин. Според нея в единадесетминутния запис няма нарушения на последователността или следи от редактиране на сигнала и манипулация, посочи Чобанов.

Записът, който е анализиран, е най-дългият от публикуваните - този за „опраскването", в който се говори и за СРС-та срещу посолства.

"Когато записите от Мишо Бирата излязоха и там се намериха такива маркери, а след това се потвърди официално, че са СРС-та, потвърди се, че те са презаписани от компютър в ДАНС, на който няма възможност да сложите флашка и да извадите файл. Тоест те са подслушвани през слушалките или през тонколони и е записвано с друго устройство от преслушването на записа", каза още Чобанов, според когото и историята на тези записи е такава.

„Господин Цацаров каза, че му е смешно, че са получени на платформата "Болканлийкс", но знаете, че и други такива платформи като "Уикилийкс" са публикували неща, които идват по анонимен път. Колегата Джулиан Асандж се намира в деликатна ситуация, тъй като е публикувал истински неща, които са потвърдени и валидирани, въпреки че американското правителство отказва да ги признае като автентични", каза той, цитиран от БНР.

Oще: асен йорданов  атанас чобанов  бивол  владимира янева  записи  йорданов  правосъдие  прокуратура  румяна ченалова  съд  съдебна система  ченалова  яневагейт 


Още от Политика

Най-коментирани