Марешки отказал помощ на Цветан Василев | webcafe.bg
newscafe

Марешки отказал помощ на Цветан Василев

Webcafe.bg, по bTV
20.05.2015, 09:19 (обновена 20.05.2015, 09:50)
Веселин Марешки

Веселин Марешки твърди, че Цветан Василев е молил за подкрепа за кандидат-кмета на БСП за Варна Христо Бозов. Спомените му обаче се разминават с графика на местните избори през 2013 г.

Аптечният собственик и бивш общински съветник от Варна Веселин Марешки призна, че е провел две срещи с банкера Цветан Василев, по време на които са водени преговори за търговски и политически сделки.

По думите на Марешки - първата му среща с банкера се е случила по повод "сделка, по която Василев имал интерес". Без да дава разяснения за времето, мястото и съдържанието на разговорите, той обяви, че "сделката" не се е случила.

Втората среща с Цветан Василев (записана в тетрадките от портала на КТБ) е станала по покана на самия банкер, обясни Веселин Марешки.

Той обясни, че бил заведен в кабинета му от "много виден деец на костовисткото движение, впоследствие преминал в друго движение". Справката в списъците от КТБ сочи, че явно става дума за Димитър Абаджиев, с когото Марешки се явява в централата на банката на 8 юли 2013 г. малко след 11 ч. сутринта.

"Те ме помолиха да помогна на кандидат за кмет на Варна, но за мое учудване те ме помолиха да помогна на кандидата на БСП, аз не се съгласих", припомни си Марешки.

Спомените му обаче не съвпадат с графика на частичните местни избори във Варна, които бяха предизвикани след оставката на дългогодишния кмет Кирил Йорданов.

Първият тур на кметския вот, на който се яви и самият Марешки, се състоя на 30 юни 2013 г., а балотажът - на който се класираха Христо Бозов (независим кандидат, подкрепен от БСП) и Иван Портних (ГЕРБ) - на 7 юли.

След като срещата на Марешки и Василев се е провела ден след края на балотажа, остава неясен въпросът каква е била целта на "подкрепата", която банкерът е поискал от аптечния бос.

Христо Бозов беше зам.-кмет по здравеопазването на Варна от 2008 до 2013 г. През януари 2014 г. той попадна в ръководството на новосъздадената "България без цензура" на Николай Бареков.

В момента срещу Веселин Марешки се води разследване по две обвинения - изнудване и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице (общинския съветник Константин Константинов).

Oще: българия без цензура  варна  веселин марешки  ктб  марешки  николай бареков  списъкът на василев  тетрадките от ктб  христо бозов  цветан василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани