Лозан Панов призова магистратите на бунт срещу страха | webcafe.bg
newscafe

Лозан Панов призова магистратите на бунт срещу страха

Webcafe.bg
11.12.2015, 14:17 (обновена 11.12.2015, 18:01)
лозан панов, председател на вкс

Снимка: © webcafe.bg

Лозан Панов: "Нека кажем не на страха и не допуснем мълчанието да ни превърне в страхливци. Нека всички заедно се преборим с неизвестността и извикаме силно: Стига вече толкова"

Председателят на ВКС Лозан Панов призова магистратите да спрат да се страхуват и да се преборят за връщането на върховенството на правото в България.

"Сигурно днес отново ще бъда обявен за атентатор, който ще извършва преврат. Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите наистина може да се нарече преврат", каза Лозан Панов.

Той обяви, че "това е система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и разбира се - съдебната система".

"Действията й не се огласяват, а се държат в тайна, грешките й не се изваждат на показ, а се премълчават и укриват, противниците й се преследват докрай, а тайните й - то те са много грижливо пазени и не могат да бъдат разкривани. Именно съдебната власт е тази, която може да изчисти всичко това и да върне върховенството на правото", коментира председателят на ВКС.

Лозан Панов обвини мнозинството в Народното събрание, че е "минирало съдебната реформа, спъвайки конституционните промени" и намекна, че бламирането на Христо Иванов е било предварително замислено.

"Каквито кадри влязат в състава на съдебния орган, такива ще бъдат отглеждани и възпитавани в цялата система. Членовете на ВСС се възпроизвеждат надолу по веригата и затова как и какви хора се избират във върховния орган на съдебната власт е най-важната стъпка, за да започне промяната във цялата система", каза той.

Председателят на ВКС се обърна към всички магистрати с думите: "Нека кажем не на страха и не допуснем мълчанието да ни превърне в страхливци. Нека всички заедно се преборим с неизвестността и извикаме силно: Стига вече толкова".

Цялата реч на Лозан Панов можете да прочете тук.

Oще: висш съдебен съвет  вкс  всс  върховен касационен съд  конституционни промени  конституция  лозан панов  магистрати  олигархия  правосъдие  съд  съдебна власт  съдебна реформа  христо иванов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани