Христо Иванов видя сценарий срещу партията си | webcafe.bg
newscafe

Христо Иванов видя сценарий срещу партията си

Webcafe
06.02.2017, 17:58 (обновена 06.02.2017, 18:12)
христо иванова

Снимка: © bTV

Председателят на "Да, България" Христо Иванов допусна, че партията може да не успее да се впише за самостоятелно участие на изборите на 26 март заради "провокацията" с трите жалби срещу партийната регистрация в СГС.

"Подадени са три жалби, като две от тях са подадени от имена, които очевидно са фиктивни. Липсват други елементи от тяхната идентификация, няма ЕГН, няма обратен адрес и не е платена съдебна такса. Третата жалба е подадена от името на човек, който още по време на учредителното събрание се опита да провокира хаос и напусна, без да стане наш учредител. Имаме всички основания да считаме и него, волно или неволно, за съучастник в сценария за провокация срещу "Да, България", каза Христо Иванов във видео съобщение, публикувано във Facebook.

Той посочи, че жалбите умишлено са подадени в последния ден от 7-дневния срок и са "изчислени така, че да предотвратят възможността на "Да, България" да се яви със самостоятелна регистрация на следващите парламентарни избори".

Иванов заяви, че само прокуратурата има право да обжалва регистрацията на политическа партия пред съда - възможност, от която обвинението не се възползва на делото на 30 януари.

"Нормалното развитие на нещата е ВКС да ги разгледа и да ги отхвърли поради недопустимост, но това технологично ще се случи след срока за регистрация за изборите", каза Христо Иванов.

Тази вечер ръководството на партията заседава, за да реши какви стъпки да предприеме, за да се регистрира за парламентарните избори.

"Ще се опитаме утре да преодолеем спънката, която мафията ни създава и въпреки всичко да се явим самостоятелно на избори", каза Иванов.

Oще: да българия  избори  парламентарни избори  сгс  софийски градски съд  съдебни жалби  учредители  учредители на да българия  христо иванов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани