Орхан Исмаилов оглави НПСД в Реформаторския блок | webcafe.bg
newscafe

Орхан Исмаилов оглави НПСД в Реформаторския блок

Webcafe
27.11.2016, 16:38 (обновена 27.11.2016, 16:54)
комисията по отбрана - Орхан Исмаилов

Снимка: © Webcafe.bg

Новият лидер на Народната партия Свобода и достойнство е Орхан Исмаилов

Депутатът Корман Исмаилов отстъпи лидерската си позиция в Народната партия Свобода и достойнство на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

Смяната на председателя на НПСД е одобрена с пълно единодушие по време на първия конгрес на партията. Досегашният лидер ще остане в ръководството, но със зам.-председателска позиция.

"Влизам в политиката защо съм един от вас, отвратен и омерзен от ставащото днес. Но аз вярвам, че промяната трябва да започне от самите нас. Както от мен, така и от вас. От всички хора, които искат бъдеще и са готови да го постигнат. Заради нас, заради нашите родители, заради децата ни - в името на България", каза новият партиен председател Орхан Исмаилов.

Орхан Исмаилов е на 37 години, заема поста на зам.-министър на отбраната от 2014 г. в кабинета на Бойко Борисов от квотата на НПСД. Назначението му предизвика разрив между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, заради несъгласието на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов в МО да бъде назначен представител "на протурска партия".

Конфликтът беше разрешен, след като премиерът Бойко Борисов назначи трети зам.-министър във военното министерство - Димитър Кюмюрджиев от квотата на ПФ.

Исмаилов е бивш зам.-председател на Държавната комисия за сигурността на информацията (ДКСИ) и бивш член на Комисията по досиетата. Tой завършва военния университет "Васил Левски" и право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". През 2012 г. става доцент с монографичния труд „Защита на класифицираната информация в условия на кризи - стратегически приоритет на политиката за национална сигурност".

НПСД беше създадена в края на 2012 г. от екс-депутата от ДПС Касим Дал и Корман Исмаилов.

Oще: валери симеонов  дпс  касим дал  комисия по досиетата  корман исмаилов  красимир каракачанов  нпсд  орхан исмаилов  патриотичен фронт  пф  реформаторски блок  турция 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани