Само две парламентарни отсъствия на Пеевски за годината | webcafe.bg
newscafe

Само две парламентарни отсъствия на Пеевски за годината

Webcafe.bg, по "Дневник"
16.08.2015, 18:18 (обновена 16.08.2015, 18:24)
делян пеевски в пленарна зала по време на дебатите по избора на нов министър на вътрешните работи

Снимка: © webcafe.bg

Пеевски вече е сред редовните депутати в Народното събрание

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е един от най-редовните народни представители през първата половина на 2015 г. За шест месеца той е отстъствал от пленарни заседания само два пъти. Това показва справка в сайта на Народното събрание за времето от началото на годината.

За периода от края на октомври 2014 г. до края на юни 2015 г. народните представители от 43-то НС имат общо 227 неоправдани отсъствия.

Това е най-активния сезон на Пеевски в кариерата му като депутат. Допреди година той почти не ходеше в Народното събрание. В периода ноември - декември депутатът от ДПС е отсъствал пет пъти, а от началото на 2015-а не е бил в пленарната зала единствено на 16 януари и 26 май.

Най-отсъстващият депутат от движението е Камен Костадинов, който от началото на годината е пропуснал девет пленарни заседания и не е бил на три комисии. На следващо място е Рушен Риза със седем отсъствия. След ДПС най-много отсъствия имат от Реформаторския блок.  Депутатът Станислав Иванов има девет от началото на годината (а за първите месеци на парламента не е бил на работа седем пъти.) Гроздан Караджов го гони с пет отсъствия от началото на 2015 г.

От ГЕРБ Здравко Димитров (който от края на юли е независим) и Цветан Цветанов са първенци със съответно четири и три отсъствия.

Според правилата на парламента при неоправдано отсъствие от три поредни или общо 5 пленарни заседания за съответния месец, Народното събрание няма да поема повече от една трета от т.нар. представителни разходи на депутата. В такъв случай се удържат и две трети от месечното му възнаграждение.

В БСП най-отсъстващ е Чавдар Георгиев, за който от 2015 година са регистрирани осем неоправдани отсъствия. Други депутати с по три или четири неизвинени са Михаил Миков и Валери Жаблянов.

От "Атака" с четири неизвинени е Николай Александров, а от Патриотичния фронт - Слави Бинев. Неговите отсъствия са за юни и юли. "Рекордьор" на АБВ е Георги Кючуков със седем неизвинени. В групата на Българския демократичен център с четири отсъствия е Христо Тодоров.

В последния си брой вестник "Сега" писа, че от началото на 2015 г. Народното събрание е спестило повече от 15 500 лв. от глоби на народните представители, свързани с техни неоправдани отсъствия. Това е видно от отчета на парламента за първите шест месеца на годината.

Общо 21.6 млн. лв. са разходите на Народното събрание от 1 януари досега според междинния отчет. Годишният бюджет е над 50 млн. лв.

Oще: бюджет  делян пеевски  депутат  дпс  народно събрание  отсъствие  отсъствия  отчет  парламент  партии  разход 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани