Личните лекари спират протестите | webcafe.bg
newscafe

Личните лекари спират протестите

Webcafe.bg
02.04.2016, 21:45 (обновена 02.04.2016, 21:53)
лекар

Стачната готовност остава

Общопрактукиващите лекари прекратяват протестите от 4 април, но остават в протестна готовност. Това реши сдружението на личните лекари след заседание, проведено във Велико Търново.

Джипитата в цялата страна престанаха да обслужват пациенти в началото на седмицата в знак на несъгласие с провежданите реформи в сектора, недостатъчното финансиране и служебния Рамков договор за настоящата година. Протестите им бяха целодневни във Варна, Пловдив и Шумен.

Това наложи преговори с ресорния министър Петър Москов, които приключиха с разбирателство върху приоритетните за промени направления.

"Тази среща показа, че вземането на правилни решения е единствено възможно, когато диалогът се води между страни, които са експерти в съответната област и имат делегирани права за това", коментира сдружението с декларация, изпратена до медиите.

Общопрактикуващите лекари заявяват, че искат нормална работна среда, както и мнението им да бъде зачитано.

Общопрактикуващите лекари заявяват, че подкрепят всяко разумно искане на колегите от специализираната извънболнична и болнична помощ в защита на техните професионални интереси и за промени, които водят до подобряване в системата на здравеопазване.

Oще: здравеопазване  здравна реформа  здравни промени  лекари  лекарски протести  лични лекари  нзок  общопрактукиващи лекари  петър москов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.