Реформаторите все по-трудно оправдават очаквания кредит на доверие | webcafe.bg
newscafe

Реформаторите все по-трудно оправдават кредита на доверие

Webcafe.bg
03.07.2015, 18:16 (обновена 03.07.2015, 18:29)
реформаторски блок

Причината е притеснение, че все по-рядко и трудно реформаторите оправдават очаквания кредит на доверие

Гражданският съвет на Реформаторския настоява партиите в съюза да се явят общо на местните избори наесен. Причината е притеснение, че все по-рядко и трудно реформаторите оправдават очаквания кредит на доверие. Това става ясно от декларация, изпратена до медиите.

"Като избиратели и граждани, съпричастни със създаването на Реформаторския блок като политически субект, изразяваме своето притеснение от разнопосочните сигнали, давани от негови представители относно формата за явяването му на предстоящите местни избори", смятат от Гражданския съвет, в който са депутатите Мартин Димитров, Иван Иванов и Петър Славов, както и министърът на образованието Тодор Танев.

„Продължаваме да вярваме, че силно представяне на предстоящите избори би било немислимо без отдавна обещаната, и досега неизпълнена, консолидация към политическо и структурно обединение на Блока," се казва още в позицията.

Гражданският съвет напомня, че при създаването на Реформаторския блок е бил поет ясен ангажимент за постепенен, но бърз преход към единен политически субект.

„Все по-рядко и трудно Реформаторският блок оправдава полученото на кредит доверие. Все по-рядко Реформаторският блок спазва поетите към избирателите му ангажименти, представляващи тържествено сключения "обществен договор". По-често остава усещането за приложен "трик", чиято цел се състои не в промяната на политическото статукво, а просто в комфортното наместване в него", продължава съобщението.

Гражданският съвет намира за притеснителен факта, че единното явяване на Реформаторския блок на местните избори е поставено под въпрос.

"Очевидно е, че без убедителни изборни резултати, провеждането на дълбоки реформи ще се превърне в неизпълнима задача предвид липсата на достатъчно доверие от гражданите. Изпълнението на поетите от Реформаторския блок ангажименти към българското общество минава през консолидацията", се казва още в декларацията.

От Гражданския съвет смятат, че е добре лидерите да си припомнят, че реформаторската общност не се ограничава само с отделните партии в Блока, а заявената кауза се простира и отвъд сегашния управленски формат.

Oще: вот  граждански съвет  декларация  избори  реформаторски блок 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.09.2014, 23:41

1 1Sion1 | 04.07.201512:07

РБ загубиха кредита на доверие , още като се коалираха с Тиквите и Гоце и станаха параван на ДПС..В гоненето на службици и назначаването на роднини , просто са пропуснали да го осъзнаят.На следващите избори ще.....
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани