„Биячът“ на Сидеров не помни удара | webcafe.bg
newscafe

„Биячът“ на Сидеров не помни удара

Webcafe.bg
27.10.2015, 08:20 (обновена 27.10.2015, 10:29)
Камен Попов, мъжът, който удари Волен Сидеров

Снимка: © Nova

Попов говори предпазливо в присъствието на адвокат, тъй като му е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда

Председателят на федерацията по бушидо и бизнесмен Камен Попов не помни да е удрял Волен Сидеров, както бе излъчено на живо пред сградата на НАТФИЗ в изборната нощ. Попов разказа пред Нова телевизия, че е бил повлечен от тълпата на ул. „Георги Раковски", не помни добре случилото се и съжалява, защото след това е загубил „ценно време" в разпити и процедури.

Оттогава насетне бизнесменът е получавал заплашителни съобщения, но не знае от кого. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда.

„Първата мисъл, която ми нахлува в главата ми, е, че полицията много добре си върши работата", коментира той, гледайки кадрите с крошето, които междувременно се превърнаха в хит в интернет.

„Аз не казвам, че съм посягал на Волен Сидеров. Води се разследване, аз съм готов да си понеса последствията", допълни той. Камен Попов минавал случайно покрай НАТФИЗ - отивал да нагледа строителен обект в близост, а самият Сидеров познавал само от медиите.

Адвокатът му коментира, че ако лидерът на „Атака" по-рано е бил изведен от сградата на Театралната академия и обуздан, тогава е нямало да се стигне до крошето под окото. Клиентът му допълни, че насилието не решава никакви проблеми, а той самият не действал преднамерено с лидера на „Атака".

Камен Попов не е осъждан, отрече да има криминални регистрации, но призна, че е бил кандидат за депутат от БНС. Описа се като „патриот и родолюбец".

Първоначално Попов бе сметнат за полицай, тъй като облеклото му - черно яке и шапка, прилича на полицейско. Той обясни, че якето му е подарък за рождения ден от жена му, а шапката му е купена от спортен магазин.


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани