ЕК възстанови плащанията по "Регионално развитие" | webcafe.bg
newscafe

ЕК възстанови плащанията по "Регионално развитие"

Webcafe.bg
23.02.2015, 15:25 (обновена 23.02.2015, 15:35)
кристалина георгиева

Снимка: © getty images

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, която отговаря за бюджета и човешките ресурси, опреедели възобновяването на плащанията като знак за добре свършената работа на българските власти

Европейската комисия възстанови плащанията към България по ОП "Регионално развитие". Плащанията по програмата бяха спрени на 3 юни 2014 г. след одит от службите на комисията, по време на който са установени слабости в системите за управление и контрол на Управляващия орган на ОПРР.

Тази седмица ще бъдат възстановени плащания в размер на 52 млн.евро, а през март ще бъдат възстановени още 92 млн.евро.

Еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу поздрави българските власти заради усилията им за подобряване на системите за управление и контрол и добави, че позитивните стъпки, предприети от България в тази посока са дали достатъчно увереност на комисията да възстанови плащанията, от които директна полза имат българският народ и националната икономика.

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева, която отговаря за бюджета и човешките ресурси, опреедели възобновяването на плащанията като знак за добре свършената работа на българските власти. "Сега те трябва да наваксат пропуснатото време и да използват пълноценно максимална част от оставащите средства по тази програма", каза Георгиева.

Прекъсването на плащанията засегна две приоритетни оси - приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие" и приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма". Комисията трябваше да гарантира, че не са направени никакви плащания въз основа на искания, при които са налице некоригирани от държавата членка нередности.

Oще: европейска комисия  ек  корина крецу  кристалина георгиева  оп  оперативна програма  оп регионално развитие  опрр  приоритетна ос  регионално развитие  управление и контрол 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани