Пеевски отрече връзка с акциите в "Дунарит" и "Емко" | webcafe.bg
newscafe

Пеевски отрече връзка с акциите в "Дунарит" и "Емко"

Webcafe
21.08.2017, 18:23 (обновена 21.08.2017, 19:04)
Делян Пеевски

"Не съм посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай", пише Делян Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е разпратил отворено писмо до медиите, в което отрича да има връзки с "предприятия от военно-промишления комплекс - включително "Дунарит" и "Емко".

Писмото на Пеевски се появи дни след като започнаха паралелни процедури за отнемане на лицензите за търговия с оръжия на двете компании. От една година "Емко" прави опити да придобие "Дунарит", която дълги години беше финансирана със средства от КТБ.

"През последните дни и седмици в някои печатни и електронни медии, включително телевизии, зачести използването на моето име за отправяне на неистински внушения и опити за свързването ми с предприятия от военно-промишления комплекс, включително с „Дунарит" и „Емко". В тази връзка категорично заявявам, че нямам, никога не съм имал и няма да имам и в бъдеще, нищо общо с дружества от военната индустрия, включително с горепосочените", пише Пеевски в писмото, цитирано от Нова Телевизия.

Депутатът от ДПС пише, че "никога не е посещавал оръжейни изложения в Индия, Судан, Катар, Дубай или където и да е другаде, и не съм предлагал "автомати и снаряди" - цитирайки статия, публикувана по-рано днес в сайта на Огнян Стефанов "Фрог Нюз" със заглавие "Пеевски се появил в Судан с автомати и снаряди".

За разлика от тиражирането на тези и други подобни откровени лъжи в някои медии, дейността на оръжейните търговци и предприятия подлежи на контрол от държавата, така че всеки евентуален интерес, сделка или съответно собственост в тази сфера, лесно могат да бъдат проверени. Така че тенденциозните и крайно недобросъвестни инсинуации, както и опитите за създаване на изцяло фалшиви „новини", свързани с името ми, предварително са обречени на пълен неуспех", пише още той.

Пеевски твърди, че "медийното осветяване" на "група от лица", свързани с източването на КТБ, провокирало съчиняването на лъжи по негов адрес.

"Уверявам обаче поръчителите и изпълнителите на тези сценарии, че независимо от всичко казано или написано срещу мен, твърдо ще следвам принципите си, като ще положа максимални усилия обществото ни да бъде обективно информирано за всичко случващо с активите на КТБ, както и за всяко неправомерно действие свързано с тях, което ощетява държавата. В този смисъл желанието на същите лица да прикрият извършеното от тях разграбване, чрез тиражирането на подобни абсурдни твърдения по мой адрес, няма да успее", завършва отвореното писмо на Делян Пеевски.

Съобщението му беше разпространено в няколко онлайн медии, но не е публикувано в сайта на Движението за права и свободи.


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани