Прокуратурата реши да провери кмета на Пазарджик | webcafe.bg
newscafe

Прокуратурата реши да провери кмета на Пазарджик

Webcafe.bg
24.04.2015, 10:01 (обновена 24.04.2015, 10:07)
Кметът на Пазарджик се радва на имение за 1,5 млн лева

Снимка: © bTV

ОП-Пазарджик се самосезира за имението на Тодор Попов

Окръжна прокуратура-Пазарджик се е "самосезирала" след репортажа на бТВ за имението на кмета Тодор Попов. Прокуратурата съобщава, че ще направи проверка по изнесените факти, за да установи дали има данни за престъпление за неплащане на данъци и сделки с имущество, придобито по престъпен начин.

Ще се изясни и по какви договорни отношения кметът на Пазарджик ползва фирмен джип, за който се твърди, че е предоставен от „приятел, спечелил търгове по ЗОП с възложител Община Пазарджик".

Още в началото на годината, след убийството на Татяна Стоянова, местни общински съветници сигнализираха, че имотното състояние на кмета на Пазарджик видимо не съответства на официалните му доходи.

Активност от страна на прокуратурата по случая с Попов тогава нямаше. Тодор Попов е кмет на Пазарджик от 2007 г., като преди това беше председател на местния Общински съвет. Той е председател на Националното сдружение на общините в България.

В хода на проверката ще бъдат изискани всички документи, даващи информация за стойността на имота, ще се провери времето за придобиване и построяване на сградите на имота, фирмите и лицата, участвали в построяването, съобщават от държавното обвинение.

Прокуратурата проверява и дали имотът е деклариран в общинските служби. Ще се установят и всички останали собственици на имота, като се провери и свързаността им с Тодор Попов.

Ще бъде извършена пълна проверка на търговските дружества, в които има участие съпругата на Тодор Попов, и ще се поиска информация от НАП за разкриване на данъчно-осигурителната тайна на всички физически лица от търговските дружества. Ще бъде проверена и счетоводната дейност на дружествата.

Ще бъде извършена пълна проверка на доходите на сем. Попови, заемите, ако са придобивали такива, и начинът на изплащането им.

 

Oще: джип  имение  имущество  кмет  община  пазарджик  паталеница  политика  прокуратура  селска къща  скандали  татяна стоянова  тодор попов  убийство 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани