Цацаров: "Няма от какво да се срамувам за ЦУМ-гейт" | webcafe.bg
newscafe

Цацаров: "Няма от какво да се срамувам за ЦУМ-гейт"

Webcafe
19.05.2017, 09:28 (обновена 19.05.2017, 09:51)
главният прокурор сотир цацаров

Снимка: © webcafe.bg

"Срещата не е нерегламентирана, защото регламент за такива срещи няма"

Срещата на главния прокурор Сотир Цацаров с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов "не е нерегламентирана, защото у нас регламент за такива срещи няма".

Това е мнението на самия Цацаров, който направи първия си публичен коментар по казуса от началото на скандала в интервю за БНТ от Брюксел.

"Срещата не е тайна - срещата е в ЦУМ, на 200 м. от Съдебната палата. Може би някой от участниците не е искал да се появи в Съдебната палата. Аз не намирам нищо нередно да се видя с хора, при които отивам с изначалното съзнание, че няма да дискутирам проблеми, свързани с моята длъжност, и ще си тръгна, без да обещавам, ангажирам, злоупотребявам с моята длъжност", каза Цацаров пред БНТ.

Той посочи, че "щом такива срещи са толкова грешни", трябва да се въведе изричен механизъм, при който всички срещи на председатели на върховни съдилища, членове на ВСС и хора от изпълнителната власт да бъдат явни.

Цацаров обяви, че нито Сашо Дончев, нито Георги Гергов са "престъпници", затова не вижда нищо проблематично да се среща с тях.

"Когато човек в личния си живот се среща с хора, трябва да има елементарна коректност", обяви още Цацаров, като контраатакува председателя на ВКС Лозан Панов и члена на ВСС Калин Калпакчиев в срещи с адвокати и "лидери на политически партии", без да назове конкретни имена.

Главният прокурор продължи с персоналната критика срещу Панов, като обяви, че "знае много добре механизма на неговия избор, ценностната му система и устойчивостта на характера му".

"Няма да ги коментирам и няма да ги кажа. От Брюксел българският председател на ВКС не може да бъде очернян. Върховен съд ще има и след Лозан Панов, прокуратура ще има и сред Сотир Цацаров. Не може да въвличаме институциите в личностните си конфликти, зад които стоят политически амбиции. Ако някой желае да го прави, аз в неговия тон няма да вляза", каза той.

Oще: георги гергов  лозан панов  сашо дончев  сотир цацаров  цум гейт 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани