СДС защитава стабилността | webcafe.bg
newscafe

СДС защитава стабилността

Webcafe.bg
19.12.2015, 13:11 (обновена 19.12.2015, 13:26)
СДС се събра на среща в Хисаря

Снимка: © sds

Структурите на СДС показаха единство с ръководството

„Ако допуснем политическа криза, ще страдат и държавата, и общините, и бизнесът". Около това становище се обединиха местни лидери, кметове и общински съветници на СДС, които се събраха на среща с ръководството в Хисар, за да изразят обща позиция за процесите в Реформаторския блок и управляващата коалиция.

СДС първа реши да остане във властта, след като Радан Кънев, а по-късно ДСБ мина в опозиция. ДБГ също остана в името на стабилността.

Ръководството на СДС получи подкрепа от структурите за "запазване на стабилността в държавата и търсене на пътища за съхраняване на целостта на Реформаторския блок".

СДС показа, че е най-старата и мъдра партия в РБ, че търси начини да не се проиграят с лека ръка възможностите за провеждането на реформите, в името на които влезе в управлението - това беше лайтмотивът в изказванията на представителите на местната власт.

„Ние не сме обещавали реформи за 1 година, а за целия управленски мандат от 4 години. Не може първото препятствие да ни отклони от пътя", смятат седесарите от страната, визирайки орязаната съдебна реформа, заради която Христо Иванов подаде оставка.

Те изразиха притеснение, че евентуални политически трусове ще се отразят негативно на ефективното усвояване на европейските средства и от това ще страдат и общините, и държавата, и бизнесът.

На срещата присъстваха председателят на СДС Божидар Лукарски, главният секретар Филип Кирев, народните представители Костадин Марков, Никола Хаджийски, Борислав Миланов и Румен Христов, както и членовете на Националния изпълнителен съвет Юлиан Леков, Валентин Станев, Станимир Станчев, Емил Кабаиванов и Светозар Шуманов.

Срещата започна с анализ на местните избори. Председателят на СДС Божидар Лукарски изтъкна отличното представяне и подчерта факта, че партията има най-много кметове и общински съветници в рамките на РБ.

Oще: божидар лукарски  дбг  коалиционно споразумение  коалиция  опозиция  правителство  радан кънев  рб  реформаторски блок  сдс 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

2 pepe | 20.12.201513:35

Наистина се надявам на СДС това да е последното издихание и след следващите избори повече да не присъстват на политическата сцена за да не заблуждават хората /с романтични души Усмивка/. Това политическо формирование отдавна е само едно име без съдържание и става пристан за некадърници, които не могат да влязат дори в ДПС /защото там зада те приемат се иска да можеш да допринасяш с нещо за работата на системата и обогатяването на тези над теб в йерархията, в СДС дори това не е нужно Усмивка/.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.07.2015, 08:18

1 Ал | 20.12.201512:43

Думата стабилност в устата на герберите и отломките от РБ вече се превърна в мантра. Ето и Захариева - "Няма реформи без стабилност" - твърди тя. А дереджето, на което сме поставя стабилността в обратна зависимост, а тя е - няма стабилност без реформи. Защото стабилността, с която се гордее Борисов е порочна по своята същност. Това, което наблюдаваме е затвърждаване на статуквото чрез превръщането на ненаказуемостта на нашите хора в един от стълбовете на правителствената политика. От тук и превръщането на всички нас, обикновените хора в заложници на интересите на олигархични кръгове, които вече не се и прикриват. Наблюдавайте как Пеевски прави милиони за дни. И никой не го закача. Та той е един от баш недосегаемите. Йерархия има и при тях. Тя се движи по направлението наш, по-наш, най-наш, а начело - господарят наш.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани