Кметът на Пловдив е обвинен в престъпление по служба | webcafe.bg
newscafe

Кметът на Пловдив е обвинен в престъпление по служба

Webcafe
10.01.2017, 11:39 (обновена 10.01.2017, 12:22)
иван тотев

Снимка: © http://www.ivantotev.com/

Иван Тотев е под гаранция в размер на 20 000 лв.

Кметът на Пловдив Иван Тотев е обвинен в престъпление по служба, от което са настъпили вреди в размер на 1 млн. лв. за общината.

Казусът засяга обществена поръчка за основния ремонт и преизграждането на Зоологическата градина в град Пловдив, при която според прокуратурата Тотев е нарушил служебните си задължения.

"Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя в нарушение на Закона за обществените поръчки. Освен това тази процедура е проведена без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено - стойностна сметка за проекта. Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на „Зоокът" -Пловдив с изпълнителя - „Запрянови 03" ООД. Това Иван Тотев е сторил с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 1 000 000 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив", се казва в съобщението на прокуратурата.

Разследването срещу Иван Тотев е открито още на 3 ноември 2016 г. от Окръжна прокуратура - Пловдив. По нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров, делото е поверено на Софийската градска прокуратура.

Иван Тотев е с мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 20 000 лева.

Oще: дело  иван тотев  кмет на пловдив  пловдив  престъпление по служба  сотир цацаров 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Най-коментирани